lemon_thyme_chicken_with_ratatouille_hash_brown

Citromos–kakukkfüves csirke, francia zöldséges röszti tallérra

Hozzávalók

  • 4 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
  • 1 citrom
  • 75 ml extra szűz olívaolaj
  • 5-6 ág kakukkfű + egy kevés extra a díszítéshez
  • 1 kis cukkini
  • 1/2 piros kápia paprika
  • 1 kis lilahagyma
  • 1 paradicsom
  • 4 újhagyma
  • 4 csirke felsőcomb-filé
  • 4 koktélparadicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Mosd meg alaposan a citromot, és reszeld le a héját. Egy lábasban melegítsd fel az extra szűz olívaolajat a citromhéjjal és a kakukkfűágakkal 5 percig. Vedd le a tűzről a citromos-kakukkfüves olajat.
  2. Vágd a cukkinit és a kápia paprikát 2-3 mm-es kockákra. Aprítsd fel a hagymát. A paradicsomból vágj 4 szeletet a röszti tallérokra, a maradék húsát kockázd fel. Az újhagymák keményebb, fehér és világoszöld részét hosszában felezd el.
  3. Válaszd el óvatosan a csirke felsőcomb bőrét a hústól. Locsold meg a húst és a bőrt a citromos-kakukkfüves olajjal. Ízesítsd sóval és borssal. Helyezd a combfiléket egy tepsibe, a bőröket pedig külön melléjük.
  4. Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Süsd a csirkecombfiléket a bőrökkel együtt 20 percig, amíg aranybarnák lesznek. Ha a bőr túlsötétedne, vedd ki előbb a sütőből. Helyezd a koktélparadicsomokat a csirke mellé a sütőbe az utolsó 5 percre.
  5. Melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Párold a hagymát 1 percig, majd add hozzá a cukkinit és a kaliforniai paprikát, és pirítsd 2 percig. Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot, és süsd a ratatouille-t további 4-5 percig; a zöldségek maradhatnak enyhén roppanósak. Ízesítsd egy kevés citromos-kakukkfüves olajjal, sóval és borssal.
  6. Süsd meg az újhagymát grillrácson vagy egy második serpenyőben, a maradék olívaolajon, 3-4 perc alatt.
  7. Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra, majd tedd rá a paradicsomszeleteket. Kanalazd rá a ratatouille-t, és halmozd a tetejére a csirkecombfiléket és a ropogósra sült csirkehúst. Add hozzá az újhagymát és a koktélparadicsomokat. Díszítsd egy kevés extra citromos-kakukkfüves olajjal és kakukkfűágakkal.