churroszos_muffin | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Churroszos muffin

Összetevők

12 adag

A muffinokhoz

  • 1 1/2 csésze általános búzaliszt
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 csésze tejföl
  • 1/2 csésze olaj (például repceolaj)
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A krémsajtos mártáshoz

  • 1 csésze krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1/2 csésze porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 g fehér csokoládé, felolvasztva és lehűtve
churroszos_muffin | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

A muffinok elkészítése

A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, és kibélelünk egy muffin sütőformát szilikonos sütőpapírral. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Egy másik tálban addig elegyítjük a tejfölt, olajat, tojásokat és vaníliakivonatot, amíg sima állagot nem kapunk. A nedves hozzávalókat a száraz alapanyagokhoz öntjük, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a tészta egynemű legyen. A muffin sütőforma mélyedéseit kétharmadig töltjük, majd 18-20 percig sütjük, vagy amíg a közepükbe szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad. A muffinokat kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az Aviko Churros elkészítése

Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük az Aviko churrosokat: aranybarnára és ropogósra sütjük majd papírtörlőre helyezve lecsepegtetjük őket. Összekeverjük a fahéjat és a porcukrot, és a még meleg churrosokat megforgatjuk benne, hogy alaposan bevonjon minden egyes darabot.

A krémsajtos mártás elkészítése

A krémsajtos mártáshoz egy nagy tálban simára keverjük a lágyított krémsajtot. Hozzáadjuk a tejszínt, porcukrot és vaníliakivonatot, majd addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Az olvasztott, kihűlt fehér csokoládét óvatosan beleforgatjuk, hogy a máz selymes és sima legyen.

A muffinok összeállítása

Miután a muffinok teljesen kihűltek, a tetejükre rákenjük, vagy nyomózsákkal ráhelyezzük a krémsajtos mázat. Minden muffin tetejére egy-egy churros-t helyezünk, majd ízlés szerint meghinthetjük fahéjas-cukros keverékkel az extra ízélményért. Azonnal tálaljuk, vagy légmentesen záródó tárolóban a hűtőben tartjuk tálalásig.

Tipp a séftől

Ezek a muffinok igazán különleges élményt nyújtanak: a gazdag krémsajtos máz sűrű állaga tökéletes harmóniában van a fahéjas-cukros churros ropogós textúrájával. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, de akár hétköznapi kényeztetésként is megállják a helyüket.

aviko_churros_-_spanyol_csurgatott_fank_egyenes_talalva