Churros fahéjas cukorral és Licor 43 kávéhabbal - Aviko Food Service
Churros fahéjas cukorral és Licor 43 kávéhabbal - Aviko Food Service
Elkészítés
Melegítsük meg a Licor 43-at egy serpenyőben és oldjuk fel benne a zselatinlapocskákat. Hagyjuk teljesen kihűlni. Verjük keményre a habtejszínt a cukorral, majd adjuk hozzá az instant kávét, végül keverjük bele a kihűlt likőrös zselatint. Adjuk hozzá a mascarponét, majd óvatosan forgassuk össze a keveréket egy spatulával. Tegyük a habot egy órára a hűtőbe. Időközben készítsük el a Churrost a csomagoláson leírtak szerint. Itassuk le egy papírtörlővel. Szórjuk meg a fahéjas cukorral és tálaljuk a Licor 43 kávéhabbal. A tetejére aprított kávébabot szórjunk.
Elkészítési tipp
Az egyik adagot szórjuk meg porcukorral és aprított mandulával!
Hozzávalók
- 1 kg
Aviko Churros (5-6 darab / adag)
- fahéjas cukor
- durvára aprított kávébab
- 250 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 150 ml Licor 43 (spanyol likőrkülönlegesség)
- 2 evőkanál cukor
- 3 teáskanál instant kávé
- 3 lap zselatin
Elkészítés
Melegítsük meg a Licor 43-at egy serpenyőben és oldjuk fel benne
a zselatinlapocskákat. Hagyjuk teljesen kihűlni. Verjük keményre a
habtejszínt a cukorral, majd adjuk hozzá az instant kávét, végül
keverjük bele a kihűlt likőrös zselatint. Adjuk hozzá a
mascarponét, majd óvatosan forgassuk össze a keveréket egy
spatulával. Tegyük a habot egy órára a hűtőbe. Időközben
készítsük el a
Churrost a csomagoláson leírtak szerint. Itassuk le egy
papírtörlővel. Szórjuk meg a fahéjas cukorral és tálaljuk a Licor
43 kávéhabbal. A tetejére aprított kávébabot szórjunk.
Elkészítési tipp
Az egyik adagot szórjuk meg porcukorral és aprított
mandulával!