churros_eperszosszal_es_porcukorral Receptek az Aviko Food Service-től

Churros eperszósszal és porcukorral

Hozzávalók

10 adag

  • 1 kg Aviko Churros - spanyol csurgatott fánk (egyenes)
  • porcukor
  • 200 g cukor
  • 1 kis citrom héja és leve
  • 400g friss eper, tisztított és felezett
churros_eperszosszal_es_porcukorral Receptek az Aviko Food Service-től

Elkészítés

Egy kis nyeles lábasba tegyük bele a cukrot, citromhéjat és citromlevet, és nagyon alacsony hőfokon főzzük 10 percig, míg a cukor felolvad. Adjuk hozzá az epret és folytassuk a főzést alacsony hőmérsékleten 20 percig, amíg az eper levet enged és a keverék lassan forrni kezd.

A csomagoláson lévő utasítás szerint készítsük el a Churrost. Csepegtessük le konyhai törlőpapíron.

Minden adag Churrost szórjunk meg porcukorral, és tálaljuk hozzá az eperszószt külön tálban.

Jó étvágyat!