Chili cheddar falatok padlizsánkrémes rozskenyérrel - Aviko Food Service
Chili cheddar falatok padlizsánkrémes rozskenyérrel - Aviko Food Service
A padlizsánt sütőben megsütjük és héját lehúzzuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. Összekutteroljuk a padlizsánt, a pirított hagymát, fokhagymát, sót, borsot, mustárt és a paprikakrémet. A cheddar sajtfalatokat előírás szerint kisütjük. A rozskenyér szeleteket megformázzuk és sütőben megpirítjuk. A kenyérszeletet megkenjük padlizsánkrémmel és tetejére helyezzük a kisült sajtot. Hagymacsírával, esetleg vékony paprika csíkkal, vagy snidling szállal díszítjük. Kiváló étvágy-falatka, üdvözlő fogás, de sörkorcsolyának is kitűnő.
Hozzávalók
- Padlizsán kg 0,4
- Vöröshagyma kg 0,05
- Fokhagyma kg 0,02
- Só, bors, mustár, paprikakrém ízlés szerint
-
Chili cheddar falatok db 8
- Rozskenyér szelet 4
- Hagymacsíra ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánt sütőben megsütjük és héját lehúzzuk. A hagymát
apróra vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. Összekutteroljuk a
padlizsánt, a pirított hagymát, fokhagymát, sót, borsot, mustárt és
a paprikakrémet. A cheddar sajtfalatokat előírás szerint
kisütjük. A rozskenyér szeleteket megformázzuk és sütőben
megpirítjuk. A kenyérszeletet megkenjük padlizsánkrémmel és
tetejére helyezzük a kisült sajtot. Hagymacsírával, esetleg
vékony paprika csíkkal, vagy snidling szállal díszítjük. Kiváló
étvágy-falatka, üdvözlő fogás, de sörkorcsolyának is kitűnő.