Ceviche Aviko habanero paprikás sajtfalatokkal
Hozzávalók
4 adag
- 20 db Aviko sajtfalatok habanero chilipaprikával (Habanero Cheese Nuggets)
- 500 g friss polip, előfőzve és felkockázva (igény szerint tengeri sügérrel helyettesíthető)
- 200 g garnélarák, megtisztítva és kibelezve
- 1/2 fej lilahagyma, vékony szeletekre vágva
- 1 db piros chili, vékony szeletekre vágva
- 1 db zöld chili, vékony szeletekre vágva
- 1/2 csésze friss koriander, apróra vágva
- 4-5 db lime frissen facsart leve
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál füstölt paprika (ízlés szerint csípős vagy édes)
- 1 érett paradicsom, kimagozva és apró kockákra vágva
- 1/2 db kígyóuborka, kimagozva és felkockázva
- 1/2 db kaliforniai paprika, kockákra vágva
- Tengeri só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A tenger gyümölcseinek pácolása
Egy nagy tálban keverjük össze a felkockázott tengeri sügért vagy polipot és a garnélarákot. Adjuk hozzá a lime frissen facsart levét, ügyelve arra, hogy a tenger gyümölcseit teljesen ellepje. A lime savassága "megfőzi" a tenger gyümölcseit. Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe 15-20 percre. A hal akkor kész, ha opálossá és enyhén feszes tapintásúvá válik.
A zöldségek előkészítése
Amíg a tenger gyümölcsei pácolódnak, keverjük össze a lilahagymát, piros és zöld chilit, paradicsomot és uborkát egy külön tálban. Ízesítsük füstölt paprikával, sóval és frissen őrölt borssal.
A ceviche összeállítása
Miután a tenger gyümölcsei bepácolódtak, csepegtessük le róluk a lime levének nagy részét. Keverjük össze a pácolt tenger gyümölcseit a zöldségkeverékkel. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és ha szükséges, ízlés szerint még fűszerezzük. Végül óvatosan keverjük bele az apróra vágott koriandert.
Az Aviko sajtfalatok elkészítése
A sajtfalatokat készítsük el a csomagoláson található javaslat szerint.
Tálalás
Kanalazzuk a cevichét egy tálba, vagy osszuk szét az egyes tányérok között. Helyezzük el a habanero falatkákat a ceviche köré. Azonnal tálaljuk, és díszítsük friss korianderlevelekkel és lime-szeletekkel.
Tipp a séftől
Ez az étel az érzékek ünnepe, amely a ceviche frissességét a habanero paprikás sajtfalatok tüzes ropogásával ötvözi. Tökéletes előétel egy nyári vacsorához vagy egy ünnepi összejövetelhez.