ceviche_aviko_habanero_paprikas_sajtfalatokkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Ceviche Aviko habanero paprikás sajtfalatokkal

Hozzávalók

4 adag

  • 20 db Aviko sajtfalatok habanero chilipaprikával (Habanero Cheese Nuggets)
  • 500 g friss polip, előfőzve és felkockázva (igény szerint tengeri sügérrel helyettesíthető)
  • 200 g garnélarák, megtisztítva és kibelezve
  • 1/2 fej lilahagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 db piros chili, vékony szeletekre vágva
  • 1 db zöld chili, vékony szeletekre vágva
  • 1/2 csésze friss koriander, apróra vágva
  • 4-5 db lime frissen facsart leve
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika (ízlés szerint csípős vagy édes)
  • 1 érett paradicsom, kimagozva és apró kockákra vágva
  • 1/2 db kígyóuborka, kimagozva és felkockázva
  • 1/2 db kaliforniai paprika, kockákra vágva
  • Tengeri só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
ceviche_aviko_habanero_paprikas_sajtfalatokkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

A tenger gyümölcseinek pácolása

Egy nagy tálban keverjük össze a felkockázott tengeri sügért vagy polipot és a garnélarákot. Adjuk hozzá a lime frissen facsart levét, ügyelve arra, hogy a tenger gyümölcseit teljesen ellepje. A lime savassága "megfőzi" a tenger gyümölcseit. Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe 15-20 percre. A hal akkor kész, ha opálossá és enyhén feszes tapintásúvá válik.

A zöldségek előkészítése

Amíg a tenger gyümölcsei pácolódnak, keverjük össze a lilahagymát, piros és zöld chilit, paradicsomot és uborkát egy külön tálban. Ízesítsük füstölt paprikával, sóval és frissen őrölt borssal.

A ceviche összeállítása

Miután a tenger gyümölcsei bepácolódtak, csepegtessük le róluk a lime levének nagy részét. Keverjük össze a pácolt tenger gyümölcseit a zöldségkeverékkel. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és ha szükséges, ízlés szerint még fűszerezzük. Végül óvatosan keverjük bele az apróra vágott koriandert.

Az Aviko sajtfalatok elkészítése

A sajtfalatokat készítsük el a csomagoláson található javaslat szerint.

Tálalás

Kanalazzuk a cevichét egy tálba, vagy osszuk szét az egyes tányérok között. Helyezzük el a habanero falatkákat a ceviche köré. Azonnal tálaljuk, és díszítsük friss korianderlevelekkel és lime-szeletekkel.

Tipp a séftől

Ez az étel az érzékek ünnepe, amely a ceviche frissességét a habanero paprikás sajtfalatok tüzes ropogásával ötvözi. Tökéletes előétel egy nyári vacsorához vagy egy ünnepi összejövetelhez.

aviko_bundazott_sajtfalatok_habanero_csilipaprikaval_talalva