Burgonyalepény pizza módra – sajttal - Aviko Food Service
Burgonyalepény pizza módra – sajttal - Aviko Food Service
A burgonyalepényt a csomagoláson jelzett módon elkészítjük. A hagymát és fokhagymát vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és kb.15 percig főzzük, amíg a szósz sűrű nem lesz. Ezután hozzáadjuk az oreganót és olívaolajat. A megsütött, kihűlt burgonyalángost megkenjük a szósszal. Megszórjuk reszelt sajttal és darabokra tört penészes sajttal, és 180˚C-os sütőben 7-8 percig sütjük.
Hozzávalók
- Burgonyalepény
10 db
- paradicsom konzerv 0,15 kg
- fehér hagyma 0,1 kg
- fokhagyma 0,04 kg
- oregano 0,01 kg
- sajt 0,2 kg
- vaj 0,05 kg
- olívaolaj 0,04 l
- márványsajt 0,1 kg
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A burgonyalepényt
a csomagoláson jelzett módon elkészítjük. A hagymát és fokhagymát
vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és kb.15 percig
főzzük, amíg a szósz sűrű nem lesz. Ezután hozzáadjuk az oreganót
és olívaolajat. A megsütött, kihűlt burgonyalángost megkenjük a
szósszal. Megszórjuk reszelt sajttal és darabokra tört penészes
sajttal, és 180˚C-os sütőben 7-8 percig sütjük.