Burgonyalepény pizza módra – gombával és sajttal - Aviko Food Service
Burgonyalepény pizza módra – gombával és sajttal - Aviko Food Service
A burgonyalepényt a csomagoláson jelzett módon elkészítjük. A hagymát és fokhagymát vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és kb. 15 percig főzzük, amíg a szósz jó sűrű nem lesz. Ezután hozzáadjuk az oreganót és olívaolajat. A megsütött, kihűlt burgonyalepényt megkenjük szósszal és a tetejére nyers gombaszeleteket teszünk. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180˚C-os sütőben 7-8 percig sütjük.
Hozzávalók
- Burgonyalepény
10 db
- paradicsom konzerv 0,2 kg
- fehér hagyma 0,1 kg
- fokhagyma 0,04 kg
- oregano 0,01 kg
- csiperke gomba 0,15 kg
- sajt 0,11 kg
- vaj 0,05 kg
- olívaolaj 0,06 l
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A burgonyalepényt
a csomagoláson jelzett módon elkészítjük. A hagymát és fokhagymát
vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és kb. 15 percig
főzzük, amíg a szósz jó sűrű nem lesz. Ezután hozzáadjuk az
oreganót és olívaolajat. A megsütött, kihűlt burgonyalepényt
megkenjük szósszal és a tetejére nyers gombaszeleteket teszünk.
Megszórjuk reszelt sajttal, és 180˚C-os sütőben 7-8 percig
sütjük.