Receptek

  • Burger with chorizo

Burger chorizoval, sült paprikával és karamellizált hagymával

Elkészítés

Keverjük össze egy tálban a darált marhahúst fokhagymával, őrölt paprikával, szerecsendióval, borssal és sóval. Formázzunk 10 hamburgerpogácsát. Melegítsük elő a sűtőt 200 °C-ra. Csurgassunk olívaolajat a paprikára, és süssük meg a sütőben. Pirítsuk meg a hagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a barna cukrot, karamellizáljuk és adjuk hozzá a balzsamecetet. Tisztítsuk meg a sült paprikát, és vágjuk hosszú csíkokra. Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Közben hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés vajat serpenyőben, és süssük a hamburgerhúsok mindkét oldalát kb. 3 percig közepes hőfokon, amíg aranybarnák lesznek. Süssük a chorizo szeleteket ropogósra. Építsük fel a burgereket:

• kenjük meg a zsemle alját majonézzel

• tegyük rá a madársalátát és sült paprikát

• helyezzük rá a forró hamburgerhúst

• szórjuk rá a chorizo szeleteket és karamellizált hagymát

• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal.

Jó étvágyat!