Burger chorizoval, sült paprikával és karamellizált hagymával - Aviko Food Service
Burger chorizoval, sült paprikával és karamellizált hagymával - Aviko Food Service
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a darált marhahúst fokhagymával, őrölt paprikával, szerecsendióval, borssal és sóval. Formázzunk 10 hamburgerpogácsát. Melegítsük elő a sűtőt 200 °C-ra. Csurgassunk olívaolajat a paprikára, és süssük meg a sütőben. Pirítsuk meg a hagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a barna cukrot, karamellizáljuk és adjuk hozzá a balzsamecetet. Tisztítsuk meg a sült paprikát, és vágjuk hosszú csíkokra. Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Közben hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés vajat serpenyőben, és süssük a hamburgerhúsok mindkét oldalát kb. 3 percig közepes hőfokon, amíg aranybarnák lesznek. Süssük a chorizo szeleteket ropogósra. Építsük fel a burgereket:
• kenjük meg a zsemle alját majonézzel
• tegyük rá a madársalátát és sült paprikát
• helyezzük rá a forró hamburgerhúst
• szórjuk rá a chorizo szeleteket és karamellizált hagymát
• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal.
Jó étvágyat!
Hozzávalók
10 adag
• 2 kg
Aviko házias burgonyahasáb
• 1,2 kg darált marhahús
• 3 gerezd zúzott fokhagyma
• 3 evőkanál őrölt paprika
• 2 teáskanál szerecsendió
• 5 piros paprika
• 5 vöröshagyma, szeletelve
• 3 chorizo kolbász, szeletelve
• 10 hamburger zsemle
• 5 evőkanál balzsamecet
• 3 evőkanál barna cukor
• olívaolaj
• só és bors
• vaj
• majonéz
• madársaláta
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a darált marhahúst fokhagymával, őrölt
paprikával, szerecsendióval, borssal és sóval. Formázzunk 10
hamburgerpogácsát. Melegítsük elő a sűtőt 200 °C-ra. Csurgassunk
olívaolajat a paprikára, és süssük meg a sütőben. Pirítsuk meg a
hagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a barna cukrot,
karamellizáljuk és adjuk hozzá a balzsamecetet. Tisztítsuk meg a
sült paprikát, és vágjuk hosszú csíkokra. Készítsük el az
Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint.
Közben hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés vajat
serpenyőben, és süssük a hamburgerhúsok mindkét oldalát kb. 3
percig közepes hőfokon, amíg aranybarnák lesznek. Süssük a chorizo
szeleteket ropogósra. Építsük fel a burgereket:
• kenjük meg a zsemle alját
majonézzel
• tegyük rá a madársalátát és sült
paprikát
• helyezzük rá a forró
hamburgerhúst
• szórjuk rá a chorizo szeleteket és
karamellizált hagymát
• fedjük be a zsemle tetejével és
tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal.
Jó étvágyat!