Receptek az Aviko Food Service-től

  • Buggyantott tojás édesburgonya gratinnel (tejszínes - ementáli sajtos)

Buggyantott tojás Édesburgonya Gratin-el - Aviko Food Service

Buggyantott tojás Édesburgonya Gratin-el - Aviko Food Service Elkészítés 1. Süssük meg az Aviko Édesburgonya Gratin-t a csomagoláson található leírás szerint. 2. Forraljunk vizet egy edényben, kapcsoljuk le lassú forralásra. Adjunk hozzá egy kevés fehérbor ecetet. 3. Törjük fel a tojást, kis tálkába. Finoman keverjük a vizet, hogy mozogjon, majd tegyük a tojásokat óvatosan a vízbe. 4. Hogy a tojások ne ragadjanak össze, a vizet alkalmannként megkeverve, fözzük 2 és ½ percig. 5. Szűrőkanállal vegyük ki a vízből, és csöpögtessük le. 6. Tálaláshoz a gratin adagokat helyezzük egy tányér közepére. 7. Tegyünk egy szelet sonkát minden gratin-re, majd fedjük be a buggyantott tojással . 8. Kanalazzuk rá a hollandi mártást, és szórjuk meg metélőhagymával és egy csipet paprikával. Jó étvágyat!

Elkészítés

1. Süssük meg az Aviko Édesburgonya Gratin-t a csomagoláson található leírás szerint.

2. Forraljunk vizet egy edényben, kapcsoljuk le lassú forralásra. Adjunk hozzá egy kevés fehérbor ecetet.

3. Törjük fel a tojást, kis tálkába. Finoman keverjük a vizet, hogy mozogjon, majd tegyük a tojásokat óvatosan a vízbe.

4. Hogy a tojások ne ragadjanak össze, a vizet alkalmannként megkeverve, fözzük 2 és ½ percig.

5. Szűrőkanállal vegyük ki a vízből, és csöpögtessük le.

6. Tálaláshoz a gratin adagokat helyezzük egy tányér közepére.

7. Tegyünk egy szelet sonkát minden gratin-re, majd fedjük be a buggyantott tojással .

8. Kanalazzuk rá a hollandi mártást, és szórjuk meg metélőhagymával és egy csipet paprikával.

Jó étvágyat!