
Brunch pohárban
Hozzávalók
- 400 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 1 salottahagyma
- 100 g (friss) chorizo
- 2 evőkanál olívaolaj
- 400 ml fehérbor
- 4 evőkanál panko morzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 g parmezán sajt
- 500 ml főzőtejszín vagy UHT habtejszín
- 1 evőkanál fehérborecet
- 4 tojás
- Ehető virágok a díszítéshez
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Aprítsd fel a salottahagymát, és kockázd fel a chorizót. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat. Pirítsd a chorizót 2 percig, majd add hozzá a salottát, és süsd további 1 percig. Öntsd hozzá a bort, és nagyon alacsony lángon hagyd gyöngyözni 20 percig.
- Pirítsd meg a panko morzsát egy serpenyőben, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Reszeld le a fokhagymát, majd a sajtot is.
- Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint. Emeld fel a bor hőfokát, és forrald a felére. Add hozzá a tejszínt, és ismét redukáld a felére.
- Buggyantsd meg a tojásokat enyhén forrásban lévő, ecetes vízben. Közben ízesítsd a burgonyapürét fokhagymával, sajttal és a panko morzsával.
- Szűrd le a szószt, majd turmixold addig, míg habos nem lesz. Sóval és borssal ízesítsd.
- Kanalazd a ropogós pürét 4 nagyobb kehelybe vagy szép tálkákba. Tedd a püré tetejére a buggyantott tojást, kanalazz rá a habos szószból, és díszítsd ehető virágokkal.
Tipp: Inkább hús nélkül készítenéd? Hagyd ki a chorizót, és áztass néhány szál sáfrányt a borba.