brunch_in_a_glass

Brunch pohárban

Hozzávalók

  • 400 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
  • 1 salottahagyma
  • 100 g (friss) chorizo
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 400 ml fehérbor
  • 4 evőkanál panko morzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 g parmezán sajt
  • 500 ml főzőtejszín vagy UHT habtejszín
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 4 tojás
  • Ehető virágok a díszítéshez
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1.  Aprítsd fel a salottahagymát, és kockázd fel a chorizót. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat. Pirítsd a chorizót 2 percig, majd add hozzá a salottát, és süsd további 1 percig. Öntsd hozzá a bort, és nagyon alacsony lángon hagyd gyöngyözni 20 percig.
  2. Pirítsd meg a panko morzsát egy serpenyőben, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Reszeld le a fokhagymát, majd a sajtot is.
  3. Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint. Emeld fel a bor hőfokát, és forrald a felére. Add hozzá a tejszínt, és ismét redukáld a felére.
  4. Buggyantsd meg a tojásokat enyhén forrásban lévő, ecetes vízben. Közben ízesítsd a burgonyapürét fokhagymával, sajttal és a panko morzsával.
  5. Szűrd le a szószt, majd turmixold addig, míg habos nem lesz. Sóval és borssal ízesítsd.
  6. Kanalazd a ropogós pürét 4 nagyobb kehelybe vagy szép tálkákba. Tedd a püré tetejére a buggyantott tojást, kanalazz rá a habos szószból, és díszítsd ehető virágokkal.

Tipp: Inkább hús nélkül készítenéd? Hagyd ki a chorizót, és áztass néhány szál sáfrányt a borba.