asian_vegan_with_wedges

Ázsiai vegán burgonyagerezdekkel

Hozzávalók

  • 400 g Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges - Héjas burgonyachips ropogós bevonattal
  • 1 1/2 pak choi
  • 1 pirospaprika
  • 2 újhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 ml szójaszósz
  • 1 lime
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
aviko-hazias_hejas_burgonyachips_ropogos_bevonattal

Elkészítés

Elkészítési idő: 15 perc

  1. Vágd félbe hosszában a pak choit. Szeleteld vékony csíkokra a paprikát, az újhagymát pedig karikákra. Aprítsd fel a vöröshagymát.
  2. Hámozd meg a gyömbért. Reszeld le a gyömbért és a fokhagymát, majd add a szójaszószhoz. Facsard hozzá a limelét.
  3. Forrósítsd fel az olajat grillserpenyőben vagy wokban. Pirítsd a pak choit 2 percig. Süsd a paprikát és a hagymát is grillrácson 2 percig. Tegyél félre 1 evőkanál zöld újhagyma-karikát, a maradékot add a serpenyőhöz, és süsd további 1 percig.
  4. Készítsd el a burgonyachipset a csomagoláson található javaslat szerint. Ízesítsd a zöldségeket a szójaszósszal, és pirítsd további 1 percig a burgonyachipsszel együtt.
  5. Kanalazd a burgonyachipset a zöldségekkel együtt 4 tálba. Tedd rá a pak choit, és szórd meg a félretett újhagymával.

Tipp: Szórd meg pirított szezámmaggal.