
Ázsiai vegán burgonyagerezdekkel
Hozzávalók
- 400 g Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges - Héjas burgonyachips ropogós bevonattal
- 1 1/2 pak choi
- 1 pirospaprika
- 2 újhagyma
- 1 vöröshagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 ml szójaszósz
- 1 lime
- 3 evőkanál napraforgóolaj
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 15 perc
- Vágd félbe hosszában a pak choit. Szeleteld vékony csíkokra a paprikát, az újhagymát pedig karikákra. Aprítsd fel a vöröshagymát.
- Hámozd meg a gyömbért. Reszeld le a gyömbért és a fokhagymát, majd add a szójaszószhoz. Facsard hozzá a limelét.
- Forrósítsd fel az olajat grillserpenyőben vagy wokban. Pirítsd a pak choit 2 percig. Süsd a paprikát és a hagymát is grillrácson 2 percig. Tegyél félre 1 evőkanál zöld újhagyma-karikát, a maradékot add a serpenyőhöz, és süsd további 1 percig.
- Készítsd el a burgonyachipset a csomagoláson található javaslat szerint. Ízesítsd a zöldségeket a szójaszósszal, és pirítsd további 1 percig a burgonyachipsszel együtt.
- Kanalazd a burgonyachipset a zöldségekkel együtt 4 tálba. Tedd rá a pak choit, és szórd meg a félretett újhagymával.
Tipp: Szórd meg pirított szezámmaggal.