
Ázsiai marhatatár
Hozzávalók
- 8 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
- 300 g marha steak vagy bélszín
- 4 cm gyömbérgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 újhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 lime
- 2 bok choy (pak choi)
- 100 g shimeji gomba
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 20 perc
- Töröld szárazra a húst, és vágd apró kockákra. Hámozd meg és reszeld le a gyömbért. A fokhagymát is reszeld le. Aprítsd finomra az újhagymát, és tegyél félre 1 evőkanálnyit a karikákból a díszítéshez.
- Keverd össze a húst 2 teáskanál gyömbérrel és 2 evőkanál olívaolajjal. Adj hozzá ízlés szerint fokhagymát. Ízesítsd a tatárt limelével, sóval és borssal.
- Keverd össze a maradék gyömbért és fokhagymát a finomra aprított újhagymával és a maradék 4 evőkanál olívaolajjal. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.
- Felezd el a pak choit, és tisztítsd meg a gombákat. Kend meg a pak choit a gyömbéres-fokhagymás olajjal. Forgasd a gombákat a maradék olajba.
- Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Grillezd a pak choit grillrácson vagy grillserpenyőben oldalanként 2 percig. Grillezd a gombákat 1–2 percig. Ízesítsd a zöldségeket sóval és borssal.
- Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra. Kanalazd a gombát 4 röszti tallér tetejére, a tatárt pedig a másik 4-re. Add hozzá a grillezett pak choit, és szórd meg az újhagymakarikákkal.
Tipp: Csepegtess egy kevés szezámolajat és szójaszószt a tatárra, hogy még intenzívebb ázsiai ízélményt kapj.