Argentin empanada hússal és olívabogyóval töltve, forró Jalapeno paprikás krémsajtgolyóval tálalva - Aviko Food Service
Argentin empanada hússal és olívabogyóval töltve, forró Jalapeno paprikás krémsajtgolyóval tálalva - Aviko Food Service
Elkészítés
Kevés olajon pirítsuk meg a darált húst a kockára vágott hagymával és a paradicsomsűrítménnyel. Ízesítsük chili paprikával, sóval, köménnyel. Alacsony hőfokon süssük, majd a végén adjuk hozzá a fekete olívabogyókat. A kihűlt marhahúsos keveréket szórjuk szét a leveles tésztán 20-25 körben. Hajtsuk össze, majd a széleit körben villával nyomkodjuk le. Az empanada külsejét kenjük meg enyhén felvert tojással vagy kevés tejjel, és előmelegített sütőben 220°C-on 15 percig süssük. Készítsük el a Jalapeno paprikás krémsajtgolyókat a csomagoláson leírtak szerint. Az empanadát, a Jalapeno sajtgolyókat és a salsákat külön edényekben tálaljuk.
Elkészítési tipp
Tökéletes köretet készíthetünk cukkiniből, padlizsánból, kukoricából és paradicsomból kevert salátából.
Hozzávalók
• 1-2 kg
Aviko Jalapeno paprikás krémsajtgolyó (4-8 db / fő)
• 1 nagyméretű hagyma
• 1 üveg paradicsomsűrítmény
• 1 üveg fekete olívabogyó
• leveles tészta
• 1-2 friss tojás vagy pohár tej
• sütéshez olaj
• chili paprika, só, bors, kömény - ízlés szerint
Elkészítés
Kevés olajon pirítsuk meg a darált húst a kockára vágott
hagymával és a paradicsomsűrítménnyel. Ízesítsük chili paprikával,
sóval, köménnyel. Alacsony hőfokon süssük, majd a végén adjuk hozzá
a fekete olívabogyókat. A kihűlt marhahúsos keveréket szórjuk szét
a leveles tésztán 20-25 körben. Hajtsuk össze, majd a széleit
körben villával nyomkodjuk le. Az empanada külsejét kenjük meg
enyhén felvert tojással vagy kevés tejjel, és előmelegített sütőben
220°C-on 15 percig süssük. Készítsük el a
Jalapeno paprikás krémsajtgolyókat a csomagoláson leírtak
szerint. Az empanadát, a Jalapeno sajtgolyókat és a salsákat külön
edényekben tálaljuk.
Elkészítési tipp
Tökéletes köretet készíthetünk cukkiniből, padlizsánból,
kukoricából és paradicsomból kevert salátából.