Receptek

  • Argentin empanada hússal és olívabogyóval töltve, forró Jalapeno paprikás krémsajtgolyóval tálalva

Argentin empanada hússal és olívabogyóval töltve, forró Jalapeno paprikás krémsajtgolyóval tálalva

Elkészítés

Kevés olajon pirítsuk meg a darált húst a kockára vágott hagymával és a paradicsomsűrítménnyel. Ízesítsük chili paprikával, sóval, köménnyel. Alacsony hőfokon süssük, majd a végén adjuk hozzá a fekete olívabogyókat. A kihűlt marhahúsos keveréket szórjuk szét a leveles tésztán 20-25 körben. Hajtsuk össze, majd a széleit körben villával nyomkodjuk le. Az empanada külsejét kenjük meg enyhén felvert tojással vagy kevés tejjel, és előmelegített sütőben 220°C-on 15 percig süssük. Készítsük el a Jalapeno paprikás krémsajtgolyókat a csomagoláson leírtak szerint. Az empanadát, a Jalapeno sajtgolyókat és a salsákat külön edényekben tálaljuk.

Elkészítési tipp

Tökéletes köretet készíthetünk cukkiniből, padlizsánból, kukoricából és paradicsomból kevert salátából.