
Perzsa sertéslapocka steak
Hozzávalók
- 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 4 szelet sertéslapocka
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál za’atar + extra
- 2 teáskanál őrölt kömény + extra
- 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika + extra
- 2 evőkanál citromlé
- 4 kisebb sárgarépa
- 2 evőkanál mandula
- 2 ág petrezselyem
- 2 narancs
- 2 teáskanál méz
- 4 evőkanál gránátalma mag
- 100 g feta sajt
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Töröld szárazra a húst, és tedd egy mélyebb tányérba. Nyomd össze a fokhagymát, és tedd az olívaolajba. Add hozzá a za’atart, 1 teáskanál köményt, a pirospaprikát és a citromlevet. Ízesítsd a pácot sóval és borssal.
- Öntsd a pácot a húsra, és pácold 15 percig. Időnként fordítsd meg a szeleteket.
- Pucold meg a répákat, és vágd hosszában félbe. Közben aprítsd durvára a mandulát és a petrezselymet.
- Mosd meg alaposan az egyik narancsot. Reszeld le a héját, majd facsard ki mindkét narancs levét. Keverd össze a narancslevet, a reszelt héjat, a mézet és végül a köményt. Redukáld a narancslevet a felére.
- Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint.
- Grillezd a sertéslapocka-szeleteket grillrácson vagy grillserpenyőben oldalanként 4–5 percig, amíg szépen megpirulnak és teljesen átsülnek. Közben grillezd a répákat 5 perc alatt al dentére. Kend meg őket a narancsmázzal, majd röviden melegítsd, amíg a máz rátapad a répákra.
- Kanalazd a burgonyapürét 4 tányérra. Szeleteld fel a sertéshúst, és helyezd a püré tetejére. Oszd el rajta a répákat. Morzsold rá a fetát, és szórd meg gránátalmamagokkal, mandulával, petrezselyemmel, valamint ízlés szerint egy kevés extra za’atarral, köménnyel és füstölt pirospaprikával.
Tipp: Az extra krémes püré eléréshez keverj a burgonyapüréhez egy kis plusz puha vajat.
Tipp: Készíts illatos petrezselyemolajat egy kevés extra petrezselyemből, és locsold körbe vele a tányért.