Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • 4 Eating Out
  • Terrace Snacks

Irány a terasz! Nyári megoldások az Aviko ajánlásával

Megosztva 08/05/2022

Már csak néhány nap választ el a nyártól, a zord időjárás remélhetőleg hosszú hónapokra a múlté.

A tavaszi és nyári hónapokban a szabadtéri étkezés felértékelődésével új trendek dominálnak, ezeket követve még több vendéget fogadhatunk és az arculatunkat is vonzóbbá tehetjük. Lássuk, melyek ezek!

Használj ki minden lehetőséget!

A járványidőszak korlátozásai miatt az elmúlt években az éttermek a legkisebb helyeken is szabadtéri asztalokat állítottak fel, hiszen sokszor csak így tarthattak nyitva. A New York-i éttermek például elindították a Nyitott éttermek programot, amely most már állandóan, egész évben lehetővé teszi a szabadtéri étkezést a városi járdákon vagy az utcán. Az ottani éttermek kifejezetten kicsik, így ez hatalmas plusz lehetőséget teremett. A vendéglősök idén nyáron, a járványhelyzettől függetlenül is birtokba veszik a közterületeket, hiszen a kiülős étkezés nem kényszerűség, hanem életforma a legmelegebb hetekben.

Több évszakos szerkezetek

Az előbbi gondolatot követve: miért legyünk kiszolgáltatva szabadtéren az időjárásnak? A legügyesebb éttermek feszegetik a határokat és olyan elrendezéseket hoztak létre, amelyeket korábban nem használtak. Sokan például fedett teraszokat építettek ki, amelyek minden évszakban nyitva tarthatnak. A motoros napellenzőkkel vagy napvitorlákkal ellátott éttermek az időjárási viszonyoktól függően tudják kinyitni és bezárni azokat. Néhányan olyan árnyékolt részekkel rendelkeznek, amelyek létrehozása nem került sokba, de jelentősen megnövelték az étkezőteret. A hűvösebb éjszakák ellen hősugárzókat, hőgombákat lehet bevetni. A több évszakos szerkezetek kényelmes tereket alakítanak ki a szabadban, amelyek az időjárástól függetlenül használhatók.

Vidd magaddal a szabadba!

Nem minden étteremnek áll rendelkezésére a kellő tér ahhoz, hogy nagyszabású, sokakat kiszolgáló szabadtéri étkezési struktúrákat hozzon létre. Szerencsére az elviteles menük és az ablakos kiszolgálás is népszerű megoldás a melegebb hónapokban. Bár ilyenkor az étkezés nem az étterem területén történik, mégis a teraszokhoz kapcsolódik ez a trend, hiszen a vendégek szívesen viszik magukkal a fogásokat, hogy a szabadban, a barátaikkal fogyasszák el azokat. Mi lehetne jobb, mint gyönyörű időben néhány finom falatot vagy akár koktélt magunkkal vinni a parkba? Az elviteles étkeztetést az Aviko több megoldással is támogatja. Zászlóshajónk, a Super Crunch hasábburgonya a különleges, rizslisztből készült bevonatának köszönhetően a dobozban is hosszan meleg és ropogós marad. A látványos formájú, önmagában is ízletes burgonyarács garantáltan felkelti a vendégek figyelmét, a csónakburgonya pedig mártogatáshoz is ideális. Érdemes kipróbálni az Aviko burgonyapüréből készíthető püré poharakat is, amelyek változatos ízvilágukkal és eredeti ötletükkel hódítanak, és szintén kényelemesen fogyaszthatók papírpohárból, a szabadban is.

Szabadtéri rendezvények

Ha a Te éttermedhez is tartoznak szabadtéri teraszok vagy rendezvényterek, akkor szerencséd van. A hosszan elhúzódó korlátozások és óvatosság után idén nyáron rengeteg olyan eseményt rendeznek meg, amelyet két éven át halasztgattak. Győződj meg róla, hogy a helyszíned alkalmas a legkülönbözőbb rendezvények lebonyolítására! Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a csoportok dönthetnek úgy, hogy a saját udvarukban szeretnének összegyűlni, de szükségük van catering szolgáltatásra. Ha a házon belüli mellett cateringes lehetőséget is kínálsz, az növeli a rugalmasságot és plusz lehetőségekhez juttathat. Ajánlj többféle csomagot, hogy a legkülönbözőbb kényelmi szinteknek megfelelj!

Snack-re fel!

A gasztronómiai trendek és a fogyasztói szokások az elmúlt időszakban a snack-esedő étkezések irányába mozdultak. A vendégek szívesen választanak a nap bármely szakában könnyen fogyasztható, változatos, mégis ismerős ízvilágú falatkákat. Az Aviko tucatnyi étvágyfalatkája közkedvelt ízeket ültet át gyorsan elkészíthető, könnyen fogyasztható formába. A széles választék nagy előnye, hogy mind a vendéglátóhelyek, mind a vendégek könnyen megtalálhatják köztük a kedvenceiket - ráadásul a termékek egymással is tetszés szerint kombinálhatók. A nyári estéket még emlékezetesebbé teheted egy-egy jól összeválogatott snack tállal a teraszon, amelyet közösen fogyaszthatnak el a baráti társaságok, családok.

Ilyenkor remek választásnak számítanak az olaszos hangulatú mozzarella sajtfalatok paradicsomos bundában, a Philadelphia© krémsajtgolyók vagy a sörtésztás valódi hagymakarikák. A falatkák egymással kombinálva is remek tálakat adnak ki, friss salátával vagy egyéb nyers összetevőkkel, például sajtokkal vegyítve pedig még változatosabb lesz az eredmény. Az Aviko megoldása ráadásul nem csak a vendégeknek, hanem a vendéglátóhelyeknek is kedvez: az egalizált méretű falatok és az egységes kiszerelés könnyű tervezést és költséghatékony tálalást biztosít, hiszen az árképzésnél könnyen darabszámra vetíthető a nyereség. Az elkészítés pedig mindössze egy lépésben megvalósítható a csomagoláson feltüntetett módon.