Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Marinated Potatoes 1

Gazdag ízvilág konyhakészen, prémium minőségben – Ismerd meg az Aviko marinált burgonyáit!

Megosztva 16/03/2022

Az Aviko Premium Pom’ Fraiches termékcsaládja olyan hűtve tárolható, színes és izgalmas köretvariációkat kínál, mint a három ínycsiklandó ízben is kapható marinált burgonyák és a gazdagon tejszínes sajtos gratin. Legújabb cikkünkben előbbit, a marinált burgonyákat mutatjuk be!

A sous-vide eljárással készült marinált burgonyák citromos borsos, édes chilis-mogyoróhagymás, illetve medvehagymás változatban elérhetőek. A hűtött burgonyatermékek alapját az egyik legkiválóbb burgonyafajta, a kemény, sárga héjú Hansa alkotja, amelyet egész évben egy légkondicionált raktárban tárolnak. A termékek további előnye, hogy extra minőségű repceolajjal készülnek, nem tartalmaznak allergéneket, illetve gluténérzékeny vendégeink számára is bátran kínálhatjuk őket.

A 2 kg-os kiszerelésben megvásárolható, előfőzött és vákuumcsomagolt finomságok tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, eltarthatósági idejük pedig három hónap, amely a hűtött burgonyák piacán egyedülállóvá teszi a termékeket. Eltarthatóságuk miatt a beszerzés szempontjából is jól tervezhetőek. Minőségük állandó, szezonalitástól független. A termékek tálalásra készen állnak, ami a mai vendéglátóipari helyzetben (a munkaerőhiánnyal küzdve) különösen nagy segítség, hiszen magas minőségű, de egyszerűen elkészíthető alternatívát kínálnak a bonyolultabb konyhatechnikai eljárásokat igénylő megoldásokkal szemben.

Mivel előfőzött, teljesen konyhakész készítményekről van szó, ízesíteni sem szükséges őket. A termékeket tálalhatjuk tetszés szerint hidegen és melegen - a csomagot felbontva rögtön, akár hidegen, salátákhoz is hozzáadhatjuk a burgonyákat, de könnyen meg is melegíthetjük őket. Elkészítésük roppant egyszerű: sütőben 220 °C-on 5-10 perc alatt megsültnek, kombi sütőben ehhez elég 200 °C-on 7-10 perc, míg serpenyőben pirítva 6-10 perc után már tálalhatóak is. Figyeljünk arra, hogy a sütők, illetve a serpenyő is forró legyen, amikor kezdjük a termék elkészítését!

Ismerkedjünk meg a marinált burgonyák különféle ízesítéseivel!

  • Az édes chilis-pirított mogyoróhagymás változat alapja felezett, héjas apróburgonya, ebben eltér a másik kétféle prémium marinált terméktől, amelyek hámozottak. Sokoldalúan felhasználható, így kiváló kísérője lehet mexikói stílusú ételeknek, de jól beilleszthető a magyaros fogások mellé is. Steakekhez, marhahúsokhoz is érdemes kipróbálni.
  • A citromos-borsos változat hámozott egész apróburgonyából készül, jól társítható tengeri és édesvízi halakhoz, a tenger gyümölcseihez.
  • A medvehagymás prémium marinált burgonyával kiküszöbölhetjük a medvehagyma szezonalitását, jellegéből adódóan pedig elsősorban az őszi-téli ételekhez ajánlhatjuk a vendégeinknek.

A prémium marinált burgonyák a kreativitásra is lehetőséget adnak, színvonalas éttermi fogások kiegészítői vagy akár önálló sörkorcsolyák is lehetnek. Roston sültek, saláták, garnéla mellé izgalmas kötetet adnak. A citromos-borsos változatból a burgonyát nyársra tűzve, garnélákkal felváltva, grillezve mutatós és finom fogást készíthetünk, amelyet különböző mártogatósokkal kínálhatunk. A medvehagymás variáció jól kombinálható egyéb zöldségekkel, például gombával és céklával, így remek őszi zöldséges egytálétel készíthető belőle, de borjúhoz és szárnyasokhoz is jól illik. A chilis-mogyoróhagymás burgonya csípős jellege melegen tálalva jobban érezhető, ha azonban nem szeretnénk hangsúlyozni ezt a csípősséget, inkább hideg köretként szolgáljuk fel. A chili és a garnéla jól kiegészítik egymást, így ezt a terméket is kínálhatjuk tenger gyümölcseivel. A termékek hidegen különböző saláták alapjai lehetnek, és hogy milyet készítünk, annak csak a képzeletünk szab határt! Serpenyőben készítve feldobhatjuk őket egy-egy szintén grillezni való zöldséggel is.

Érdemes kitérni az ízesítés nélküli hámozott burgonyáinkra, amelyek kétféle méretben: 20/30 és 30/40 átmérő szerint szortírozva kaphatóak, szintén 2 kg-os csomagolásban. A termékek forró vízben készre főzhetőek vagy kombi sütőben kigőzölhetőek, könnyedén és gyorsan, minőségromlás nélkül felmelegíthetőek, azaz néhány perces hőkezelés után tálalásra készen állnak. 

Főleg olyan helyeken praktikusak, ahol menüt szolgálnak fel vagy rendezvényre főznek, egyszerre nagyobb tételben. A termékek elegánsak, mutatósak, így nívós összejöveteleken és színvonalas ebédmenükben is bátran kínálhatóak. A hámozott burgonyák is garantált minőséget kínálnak szezontól függetlenül és 3 hónapig eltarthatóak. Próbáld ki, mennyi lehetőség rejlik bennük!