FAQ,  gyakori kérdések - Aviko Food Service

Az Aviko Food Service HoReCa weboldalának használatával és az Aviko Food Service termékekkel kapcsolatos gyakori kérdések és az azokra adott válaszok

1. Ki az Aviko tulajdonosa? Az Aviko 2002 óta a Royal Cosun nevű vállalatcsoport tagja.

2. Hány ember dolgozik az Aviko-nál? Az Aviko több mint 1600 embert foglalkoztat világszerte, a hollandiai Steenderen-ben található központban pedig 500 alkalmazott dolgozik.

3. Melyek a hűtött burgonyatermékek előnyei a fagyasztottal szemben? A hűtött termékek sütési ideje rövidebb a fagyasztott burgonyákénál, így egyszerre több adagot tudunk belőlük felszolgálni. Emellett a hűtött termékekkel energia takarítható meg, hiszen alacsonyabb hőmérsékleten, kevesebb idő alatt sülnek meg, mint a fagyasztott termékek, illetve fagyasztó helyett hűtőkamrában  tárolhatóak.

4. Melyek a fagyasztott burgonyatermékek előnyei a hűtöttel szemben? A fagyasztott termékek rugalmasságot jelentenek a forgalmas konyhák számára. Az adagok  könnyen kalkulálhatóak és a hosszú tárolhatóság minimalizálja a veszteséget. Néhány fagyasztott termék, mint például az Aviko Super Crunch, a természetes, keményítős bevonatnak köszönhetően sokkal tovább fogyasztható készresütést követően.

5. Tartalmaznak az Aviko hasábburgonyák adalékanyagokat? Nem. Mind a hűtött,  mind pedig a fagyasztott hasábburgonyáink  adalékanyagoktól mentesek. Minden termékünk a legjobb minőségű burgonya, illetve növényi olaj felhasználásával készül, nincs szükség mesterséges anyagokra.

6. Igaz, hogy a krumpliban a legtöbb vitamin közvetlenül a héj alatt található? Ez az állítás igaz a gyümölcsökre, a burgonyára azonban nem. A burgonyában a vitamintartalom a közepében magasabb. A legfőbb vitaminok, melyek a burgonyában találhatóak, a C - mely az immunrendszer és a koncentrációs képesség erősítéséért felel -,  a B1, a B2, illetve a B12.  Burgonyakülönlegességeink előállításakor kiemelten figyelünk arra, hogy a burgonya megőrizze vitamintartalmát, ezzel is a zöldség legjavát adva át Önnek.

7. Mik a legjobb tippek a sütéshez? Látogasson el a http://www.goodfries.eu/en/t_blank  weboldalra, ahol hasznos videókat és tájékoztatókat találhat a sütésről. Az oldal segít, hogy mindenki könnyedén el tudja készíteni a tápláló és ízletes burgonyatermékeket.

8. Hány tonna burgonyát takarítanak be évente globálisan? Az éves burgonyabetakarítás mennyisége átlagosan 272 millió tonna körül mozog, mely körülbelül 17 millió hektárnyi földön terem. Ez a hatalmas mennyiségű burgonya lefedne egy, a Földet hatszor megkerülő  kétsávos autópályát.  Az Avikonál odafigyelünk arra, hogy a legjobb minőségű burgonyákat válogassuk ki a termékeink elkészítéséhez.

9. Mi az Aviko véleménye a vállalati társadalmi felelősségvállalásról? Töltse le a vállalati társadalmi felelősségvállalásról készült jelentésünket, és mindent megtudhat a témát érintő vezérelveinkről. Röviden összefoglalva: az Aviko fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tevékenységének legfontosabb pontja, hogy igyekszik termékeinek tápértékét fejleszteni egészségesebb zsírok felhasználásával. Az Aviko a lehető leghatékonyabban használja a természeti és környezeti erőforrásokat, hasznosítva a burgonya tulajdonságairól felhalmozott  ismereteit. Felelősségteljes munkaadóként odafigyel dolgozói magatartására és életciklus orientált humánerőforrás-politikát folytat.

10. Figyelembe veszi az Aviko a környezetet, amikor burgonyafajták felhasználásáról dönt? Mi a cég véleménye a növényvédőszerekről? A burgonya esetében a növényvédőszereket arra használják, hogy megvédjék a termést a Phytophthora gombás megbetegedéstől. A burgonyafajtákat aszerint értékelik, hogy mennyire ellenállóak ezzel a megbetegedéssel szemben. Minél magasabb ez az érték, annál ellenállóbb az adott fajta. Ezek az értékek országonként eltérnek. Az Egyesült Királyságban a következők az értékek: Carrot tops Tuber Agria 4 5 Asterix 3 5 Victoria 4 3 Shepody 2 3 Maris Piper 4 5. A különböző növényvédőszerek, főként a rovarirtószerek használatára egységes EU-s szabályozás vonatkozik, ami miatt a korábbi, országonként eltérő szabályozás megszűnik.