CSR - vállalati felelősségvállalás- Aviko Food Service

  • girl with potato

Az Aviko Food Service tudatában van annak, hogy a piacvezető pozíció felelősségre kötelez - felelősségre az ügyfeleinkért, munkatársainkért, de a bolygónkért is. Ezt a kötelezettségünket nagyon komolyan vesszük. Igyekszünk természetes nyersanyagokat felhasználni, minimalizálni az energia és víz felhasználását, és korlátozni a hulladékok mennyiségét és a szennyezőanyag kibocsátást.

Egészséges olaj

2011 januárjában az Aviko elsőként kezdte el Európában a burgonyából készült specialitásokat            100%-ban  napraforgóolajjal gyártani. Ennek a változásnak a fő oka az volt, hogy az ügyfeleknek egészségesebb megoldásokat tudjunk ajánlani. Az Aviko termékek zsírtartalma nem változott. Azonban megváltozott a zsír összetétele, nagyobb lett a telítetlen zsírsavak aránya, ami pozitív hatással van az egészségünkre.
A vendég egészségéért való aggódáson kívül a napraforgóolaj használata környezetvédelmi szempontból is előnyösebb - a pálmaültetvény telepítése együtt járhat erdők kivágásával.

Felelősségteljes pálmaolaj felhasználás

A pálmaolaj fontos és népszerű nyersanyag az élelmiszergyártásban. Teljesen génmódosítás-mentes (GM free), és a legnagyobb az egy hektárra eső hozama az összes olajos növény között.
Ezen értékes erőforrás jövőbeni fenntarthatósága érdekében támogatjuk azokat az erőfeszítéseket, melyek minimalizálják a termesztés káros környezeti és társadalmi hatásait a legnagyobb pálmaolaj-előállító országokban, mint Malajzia és Indonézia. Az Aviko tagja az RSPO-nak (Round Table on Sustainable Palm Oil), annak a szervezetnek, amely a kiegyensúlyozott pálmaolaj termelést propagálja az egész világon.

Kevesebb kibocsátás és hulladék

Folyamatosan dolgozunk a hulladékok, a víz és energiafelhasználás mennyiségének, valamint az égéstermék-kibocsátás csökkentésén. Igyekszünk az újrahasznosítás elvét bevezetni mindenütt, ahol ez lehetséges. Büszkék vagyunk arra, hogy a cégek azon csoportjához tartozunk, ahol a legkisebb az energiafelhasználás, többek között azért, mert saját hőközponttal rendelkezünk, és saját magunk termeljük meg a szükséges elektromos energiát és gőzt. Az utóbbi években nagyon sokat invesztáltunk hőerőműveinkbe, hőszigetelésbe, a hőenergia visszanyerésébe és a folyamat optimalizálásába - ennek köszönhetően 25%-os energiamegtakarítást sikerült elérnünk.