blog-vegan-ujdonsagok-az-Aviko-kinalataban

Vegán újdonságok az Aviko kínálatában! – Ismerd meg növényi alapú étvágyfalatkáinkat!

Az Aviko három új, növényi alapú étvágyfalatkával kapcsolódik be a vegán trendekbe: ismerd meg a Chili Cheezz Nuggets, a Chicken Pops és a Cheezz Onion Rings előnyeit!

A veganizálás az egyik leglátványosabb új, nemzetközi trend a gasztronómiában: a fogyasztói szokások elmozdulásával egyre több HoReCa szereplő ismeri fel, hogy érdemes több állati összetevőktől mentes termékkel, fogással várnia a vendégeit. Az Aviko három új, 100%-ban növényi alapú étvágyfalatkával száll ringbe: ismerd meg a Chili Cheezz Nuggets, a Chicken Pops és a Cheezz Onion Rings előnyeit!  

Iparági felmérések alapján a növényi alapú termékek forgalma világszerte 38%-kal nőtt. A fogyasztók 66%-a egészségügyi megfontolásból mond le a húsról, 33%-uk pedig szívesen választ növényi alapú húshelyettesítőket. Az Aviko új snack-jei meggyőző, ízletes alternatívát nyújtanak az állati eredetű termékekkel szemben: ízük megkülönböztethetetlen a sajttól és a csirkétől, ezáltal széles célcsoportot szólíthatnak meg, hiszen az elkötelezett vegánok mellett a kísérletező kedvű húsimádókat is elérheted velük. A vendégek – elsősorban a fiatalok – folyamatosan keresik az újdonságokat, szívesen próbálnak ki új ízeket, irányvonalakat, ezek a falatkák pedig kirobbanóan sikeresek lehetnek egy csipegetős tálon, sörkorcsolyaként, salátában és wrapben vagy hamburger mellett köretként.  

A növényi alapú Chili Cheezz Nuggets egy kívül finoman ropogós, belül olvadós, sajtot idéző falatka enyhén pikáns ízben, amelyet a zöld jalapeño paprikának köszönhet. Nemcsak az íze, hanem az állaga is megegyezik a hasonló sajtos falatkákéval. A falatka előnye, hogy a 100%-os növényi eredetének köszönhetően laktózmentes is, miközben kedvezőbb tápértékkel rendelkezik, mint a tejtermékből készült társai (alacsonyabb a só- és transzzsírsav-tartalma). A vegán falatkák akár 30 percen át frissek és ropogósak maradnak. Ideális adagolása: fejenként 6-7 darab.   

A növényi alapú Chicken Pops 100%-ban zöldségekből készül, íze mégis tökéletesen megidézi a csirkéét. A gömbölyű falatkák ropogós bundát kapnak, amely alatt omlós belső lapul, így igazán élvezetes beléjük harapni. A Chicken Pops ideális választás salátába vagy vegyes tálakra egyaránt. Szintén alacsonyabb a só- és transzzsírsav-tartalma, mint a hasonló, húsalapú termékeké, és akár 30 percen át megőrzi a frissességét. Ideális adagolása: fejenként 8-10 darab.  

A növényi alapú Cheezz Onion Rings a közkedvelt sajt- és hagymakarikák vegán verziója. Frissen szeletelt, enyhén pirított hagymából és 100%-ban növényi alapú, cheddar ízű sajthelyettesítőből áll. A kívül ropogós, belül krémes különlegesség szintén szélesítheti a laktózmentes kínálatod, illetve a tápértéke is kedvezőbb az alacsonyabb só- és transzzsírsav-tartalmának köszönhetően. A 30 percig frissen fogyasztható falatkák ideális adagolása: fejenként 3-4 darab.  

A Chicken Pops és a Cheezz Onion Rings olajsütőben, sütőben, air fryerben, gyorssütőben és szalagos kemencében is elkészíthető. A Chili Cheezz Nuggets ajánlott elkészítési módja az olajsütő. Mindhárom gyorsfagyasztott termék jól adagolható, tehát egyszerre pontosan annyit készíthetsz el belőle, amennyire szükséged van. A vegán termékek nemcsak elvitelre, hanem kiszállításra is tökéletesen alkalmasak, így könnyen beépíthetők napjaink rohanó életmódjába.  

Kérdéseid vannak a termékekkel kapcsolatban? Szívesen kipróbálnád őket? Értékesítő kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre!