tengernyi-vidamsag-a-teraszon

Tengernyi vidámság a teraszon – Share the fun!

Tervezd meg teraszod, kerthelyiséged és a hozzá illő nyári menüt az Aviko segítségével!

Nyakunkon a nyári szezon, a kerthelyiségek és teraszok csúcsidőszaka! Még nem késő kialakítani a vendégvonzó oázisokat, ahol a párok, családok, baráti társaságok limonádét kortyolgatva felfrissülhetnek a nagy melegben, elkölthetnek egy finom, könnyű ebédet vagy fröccs mellett lazíthatnak egy hosszú nap után. A teraszokhoz természetesen ellenállhatatlan menü is dukál – ehhez is adunk inspirációt.  

Mielőtt nekifogunk a terasz építésének, érdemes tájékozódni az adminisztratív teendőkről és a fenntartás költségeiről. Jó tudni, hogy bérelni is lehet kerthelyiségbe való eszközöket akár rövidebb, akár hosszabb távra. A terasz berendezése minden esetben mobil kell, hogy legyen, könnyű, időtálló bútorok felhasználásával. Nekünk is könnyebbség, ha például vihar idején bemenekíthetjük a bútorokat, vagy ha időnként átrendezhetjük a berendezést. Az asztalok elhelyezésekor figyelembe kell venni, hogy közöttük folyamatos mozgás várható: nem csak a vendégeknek, de a pincéreknek is biztosítanunk kell elegendő helyet a szabad átjáráshoz, hogy gyors és fennakadásmentes lehessen a kiszolgálás. 

A fedett terasz sok szempontból előnyös: eső vagy túl erős napsütés esetén is jó választás lehet. A szerkezetnek mindenképp textilből kell készülnie. Költséghatékony megoldás, ha méteráru boltban vesszük meg az anyagot – így akár időnként változtatható is a szín, ezzel is megújítva a designt. 

Az elmúlt évek nagy kedvence a raklapbútor: olcsó, ráadásul egyszerűen készíthetőek belőle kreatív és egyedi bútorok. Előnye, hogy könnyű kezelni: ha lecsiszoljuk, könnyen fabútort varázsolhatunk belőle, ami bármilyen színűre lefesthető. Street food helyek esetében jó megoldás, de ha inkább műanyag bútorra esne a választás, a raklapból nagyszerű emelvény készíthető alá, mely akár műfűvel is lefedhető, igazi kerti hangulatot csempészve a város közepére.  

Növényekkel is könnyen feldobhatjuk teraszunkat, melyhez tökéletes választás a növényládák telepítése. Amennyiben ezek mozgathatóak, éjszakára be lehet őket vinni, így nem kell az eltűnésüktől tartani. A növények fajtájának kiválasztásával meghatározható a terasz stílusa is. Nagyon hangulatos, szeparé jellegű tereket alakíthatunk ki, ha ezek segítségével választjuk el egymástól az asztalokat.  

A nyári étlap kialakítása során törekedjünk a frissességre könnyű, de magas beltartalmi értékkel bíró fogásokkal. Ha valamikor, nyáron igazán könnyű szezonálisnak lenni, hiszen temérdek zöldség és gyümölcs érik be, ezeket bátran kombinálhatjuk. Legyenek előtérben a grillezett halak, a jó minőségű csirkeételek és tésztafogások könnyű salátával, gondosan elkészített zöldségekkel.  

Nyáron nem csak azokra a vendégekre kell gondolnunk, akik a szokásos étkezések egyikét fogyasztanák el éttermünkben, de azokra a társaságokra is, akik egy üveg borra ülnének be, és mellé keresnek ízelítő tálakat, borkorcsolyákat, sajt- és húsválogatásokat. Nekik szól az Aviko Share the Fun, azaz osztozzunk az élményeken koncepciója: cégünk elkötelezett híve annak, hogy minden étkezés igazi élmény legyen. A Share the Fun elsősorban a közösen étkező társaságok számára lehet izgalmas. Ennek jegyében olyan tálakat, összeállításokat kínálhatunk a vendégeinknek, amelyek sok különböző, apró összetevőből állnak – jellemzően étvágyfalatkákból. Az így kialakuló, változatos csipegetős tálakon mindenki megtalálja a kedvére valót, egyben az étkezés még szorosabb közösségi élmény lehet. Érdemes a családokra is gondolni: a kisebbeknek kiszínezhető asztalterítővel is készülhetünk, amellyel gyorsabban telnek a várakozás percei.  

A nyári időszakban remek választásnak számítanak az olaszos hangulatú mozzarella falatkák, a Mac’n Cheese – sajtos makaróni falatok vagy a tintahalcsíkok. Szintén kihagyhatatlanok a hagymakarikák, amelyek manapság a hamburgerek mellől szinte már nem is hiányozhatnak, de magukban is fenségesek. Az Aviko ráadásul a panírozott hagymakarikák mellett sörtésztás bundával, valódi hagymából készült karikákat is kínál. A falatkák egymással kombinálva is remek tálakat adnak ki, friss salátával vagy egyéb nyers összetevőkkel, például sajtokkal vegyítve pedig még változatosabb lesz az eredmény. Az Aviko megoldása ráadásul nem csak a vendégeknek, hanem a vendéglátóhelyeknek is kedvez: az egalizált méretű falatok és az egységes kiszerelés könnyű tervezést és költséghatékony tálalást biztosít, hiszen az árképzésnél könnyen darabszámra vetíthető a nyereség. Az elkészítés pedig mindössze egy lépésben megvalósítható a csomagoláson feltüntetett módon. 

Természetesen az idei nyári menüből sem maradhat ki zászlóshajónk, a Super Crunch Premium termékcsalád. A közkedvelt vágási méretek is – a legvastagabb steakhouse, a 18, 15, 9.5, 7 és 6 mm-es, valamint a két héjas változat – között biztosan megtalálod azt, amely az éttermed arculatához és a vendégeid ízléséhez a leginkább passzol. A hasábburgonya örök és megunhatatlan, a gluténmentes bevonattal készült, ropogós és ízletes Super Crunch pedig tökéletes csemege önmagában is!  

Nincs falatka mártogatós nélkül! A bolti szószokat, mártogatósokat érdemes sajátokra cserélni, és máris teltebb, természetesebb ízekkel kényeztetheted a vendégeidet. A házi szószokat akár tovább is fejlesztheted: a házi majonézből például kimchi majonézt készíthetsz, de a hummusz, a barbecue szószok vagy a chimichurri is igazi slágernek számítanak idén. Találd meg azt a megoldást, amelyből aztán éttermed védjegye lesz!