hogyan-lesz-nagyszeru-kozossegi-elmeny-az-etkezes-vendegeid-szamara

Töltsd meg élettel éttermed! – Hogyan lesz nagyszerű közösségi élmény az étkezés vendégeid számára?

A közös étkezés ősidők óta a közösségek egyik legnagyobb összetartó ereje. A legtöbb ünnepünknek része az együtt elfogyasztott ebéd vagy vacsora; randevúk, családi, baráti vagy akár üzleti találkozók szerveződnek az étkezések köré. Egy étteremben ráadásul lekerül a főzés, felszolgálás, mosogatás terhe a vendéglátóról. De vajon a Te éttermed alkalmas a közös falatozásra, társaságok befogadására? Lássuk, mivel vonzhatod magadhoz az együtt ebédelőket!  

Nagyszerű módja a társaságok becsábításának, ha programokat szervezel a vendéglődbe. Workshopok, társasjáték partik, filmklubok, zenés-táncos estek – gyakorlatilag bármilyen érdeklődési kör köré építhetsz olyan programot, amelyhez elég néhány asztal, szék vagy egy különterem. A közös élmények szorosabbá kovácsolják a közösségeket, amelyek így állandó vendégeid lesznek. A program mellé pedig természetesen étkezés is jár – az sem mindegy, mivel várod a társaságokat!  

A gasztronómiai trendek és a fogyasztói szokások az elmúlt időszakban a snack-esedő étkezések irányába mozdultak. A vendégek szívesen választanak a nap bármely szakában könnyen fogyasztható, változatos, mégis ismerős ízvilágú falatkákat. Az Aviko tucatnyi étvágyfalatkája közkedvelt ízeket ültet át gyorsan elkészíthető, könnyen bekapható formába. Célunk, hogy minden étkezés élmény legyen – ennek érdekében alkottuk meg a Share the fun! koncepciót, amely elsősorban a közösen étkező családok, kisebb baráti társaságok számára lehet izgalmas. A Share the fun! jegyében olyan tálakat, összeállításokat kínálhatunk vendégeinknek, amelyek sok különböző, apró összetevőből állnak – jellemzően étvágyfalatkákból. Az így kialakuló, változatos csipegetős tálakon pedig mindenki megtalálja a kedvére valót, egyben az étkezés egy még szorosabb közösségi élmény lehet. Ráadásul az étvágyfalatkák kiváló sörkorcsolyák is – mind tudjuk, hogy a sós ételektől megszomjazunk, sörözgetve pedig szívesen nassolunk. Épp ezért érdemes a falatkák mellé alkoholos és alkoholmentes italokat is kínálni a forgalommaximalizálás érdekében.  

És hogy milyen elemekből állítsd össze a közös tálakat? A tucatnyi étvágyfalatkából tetszőleges számú variációt készíthetsz éttermed profiljának és a vendégeid ízlésének megfelelően. Három-négyféle, gondosan összeválogatott elemből álló tál garantáltan elnyeri a nagyobb családi, baráti társaságok szimpátiáját is. Egyaránt készíthetünk olyan kompozíciót, amit gyerekek, fiatalok vagy felnőttek élvezhetnek. A legtöbb darab vegetáriánus, tehát a húsmentes étrendet követőknek is kedvezhetsz.

  • Mac’n Cheese – sajtos makaróni falatok a népszerű amerikai fogás, a Mac’n Cheese újragondolt verziója. A roppanós háromszögekbe zárt al dente makaróni tészta és krémes sajtszósz épp annyira meglepő, mint amennyire kellemesen ismerős. Önmagában vagy házi mártogatóssal is megállja a helyét. A közkedvelt ízvilág hamar megtalálja az útját a vendégek szívéhez!  
     
  • mozzarella sajtfalatok paradicsommal biztosra megy: ki ne szeretné az olasz konyhát? Két egyszerű, mégis nagyszerű íz kombinációja dominál: a mozzarelláé és a paradicsomé. Ezt a kettőst egészíti ki az olasz fogások jellegzetes fűszere, az oregánó. Mediterrán összeállítások vagy sajttálak látványos elemei lehetnek ezek a kis falatok. 
     
  • Az ínyenc és különleges ízeket kedvelő vendégek számára megnyerő választás lehet a bundázott sajtfalatok habanero csilipaprikával. Ezek a falatok kiemelkednek a snackek közül pikáns, csípős ízükkel, amely lágyan olvadó sajtból és vörös, roppanós bundából áll össze. Ezt a fűszerezésében és vadítóan piros megjelenésében is különleges csemegét felhasználhatod BBQ tálak elemeként vagy látványos étvágygerjesztőként.  

Az étvágyfalatkák nagyszerűsége, hogy az egységes méretüknek köszönhetően könnyen adagolhatod őket, illetve a profitot is egyszerűen darabszámra vetítheted. Mivel hosszan, jellemzően 12-18 hónapig megőrzik minőségüket a fagyasztóban, nagyobb tételeket is beszerezhetsz egyszerre. A pár perces elkészítési idő és az egyszerű munkafolyamat pedig a konyhai munkát könnyebbé teszi. Teremts új étkezési alkalmakat és töltsd ki a piaci rést az étvágyfalatkákkal!