
Szuper izgalmas mártások az Aviko burgonyaköreteihez
Van, hogy nyáron a vendégek valami könnyű ropogtatnivalóra, sör- vagy, borkorcsolyára, esetleg tapasra, csipegetős tálra vágynak. Praktikus ötlet, ha tartunk az étlapon ilyen esetekre könnyen szervírozható, változatosan kombinálható és akár komplett fogások köreteként is használható snackeket. Az Aviko jól tárolható, mindig azonosan magas minőséget képviselő és egyszerűen elkészíthető burgonyaköretei egy-egy változatos szósszal vagy mártogatóssal kombinálva pont ilyen fogások lehetnek. Mind a szósz, mind pedig a burgonyaköret jól előkészíthető és a nap bármely szakában azonos minőségben elkészíthető. Lássunk néhány kombinációt, ami biztosan a vendégek nyári kedvence lesz!
A Crunchy Shapes Grip ’n Dip csónakburgonya tunkolásra lett kifejlesztve. Alakjának köszönhetően maximális mennyiségű szószt vesz fel, így igazi krémes-ropogós élményt ad a vendégeknek. Nagyon jól passzol hozzá egy fokhagymás parmezánszósz, amelyből alapvetően bármennyit jól esik elfogyasztani különleges, mégis letisztult és már-már addiktív ízei miatt. A vajas-sajtos szósz nagyszerűen vonja be a különböző burgonyaköreteket, ízvilágát pedig egyedivé tehetjük különböző zöldfűszerekkel. Nyáron nagyon illik hozzá a tárkony és a metélőhagyma párosa. Ha komplett fogás részeként tűznénk az étlapra, akkor jól illik grillezett szárnyas és bőrén sült halszeletek mellé, de vegetárius vendégeinknek grillezett zöldségekkel is jó szívvel ajánlhatjuk.
A Super Crunch Pure & Rustic burgonyák a házias ízek és formák szerelmeseinek kedvencei lehetnek, pláne, ha egy igazán passzoló mártást találunk hozzá. A nyári grillszezon jegyében kínáljunk mellé olyan barbecue mártást, ami friss, szezonális paradicsommal és a lehető legtöbb zöldfűszerrel készült. Nem is kérdés, ha bővítenénk a tányért, akkor remekül megfér a kombináció mellett egy medium fokozatra sütött bélszín steak vagy akár egy kíméletesen és hosszasan, omlósra sült sertéstarja. A házias burgonyához nagyszerűen illik a barbecue alapvetően füstös, de mégis zöldségesen édeskés, és egyéni beállítás szerint akár pikáns ízvilága. Ha a mártást jó sok kollagént tartalmazó húsrésszel főzzük (pl. borjúláb, sertésköröm), akkor ráadásul különlegesen jól fog tapadni a burgonyánkhoz. A Crunch bevonattal készült burgonyáink nagy előnye, hogy nemcsak extra ropogósak, de szószós-mártásos környezetben sem puhulnak fel.
Az Aviko sütőben elkészíthető röszti háromszögei nagyszerű snack vagy tapas tányér alapjai lehetnek, hiszen egyszerre laktatóak és praktikus, könnyen megosztható termékek. A röszti egy igazi rusztikus köret, amelyhez letisztult, mégis harsány, erős ízek passzolnak. Ilyen lehet a fokhagymás-fűszeres tejföl, amely egyszerre krémesen gazdag mártás, mégis frissítően savanykás és zsírtartalmánál fogva kellően laktató is. A tejfölt sóval-borssal, fokhagymával és friss, apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük: petrezselyemmel, kaporral, mentával és tárkonnyal. Jó körete lehet rántott ételeknek, grillezett sajtoknak vagy akár töltött zöldségeknek is.
Kár lenne lehagyni az étlapról a vendégek egyik nagy kedvencét, az édesburgonya gerezdeket. Különleges íze és kedvező tápértéke miatt az édesburgonya egyre keresettebb alapanyaga a tudatosan étkező vendégeknek, így célszerű minden vendéglősnek legalább egyféle formában az étlapon szerepeltetni. Az édesburgonya mély, földes ízeihez remekül passzolnak a vibráló, friss ízkombinációval bíró szószok, például az argentin eredetű chimichurri is. A petrezselyem, a chili, a koriander és a vörösborecet egészen különleges ízkombinációt adnak, amely kiváló összekötő elem egy burgonyaköret és a mellé felkínált steak vagy másféle sült között. A chimichurri egy nagyon jól variálható mártás, egyszerre tudjuk lágy és gazdag, de ugyanígy pikáns és savanykás profilúra beállítani.
Egyedi ízekkel a vendégeid garantáltan rászoknak majd a finom mártogatósokra, melyeket az Aviko burgonyái tesznek feledhetetlen kulináris nyári élménnyé!