
Nyári teraszhangulat – snack tálak, mártogatósok, élmények
Ahogy megérkezik a jó idő, a vendégek újra birtokba veszik a teraszokat, kerthelyiségeket és kültéri pultokat. Egy frissítő limonádé vagy könnyű fröccs mellé egyre többen keresnek gyorsan elérhető, mégis izgalmas falatokat. Ebben a közegben a látványos, gyorsan tálalható snack tálak válnak az étlap sztárjaivá, amelyet csoportok, baráti társaságok megoszthatnak egymás között.
Az AVIKO termékei pontosan ezt a célt szolgálják: prémium minőségű, stabilan teljesítő burgonyaköretek, amelyek percek alatt tálalhatók, és kiválóan kombinálhatók szezonális, kreatív feltétekkel. Ezekkel a vendégélmény nemcsak gyors, hanem maradandó is – amiről szívesen posztolnak vendégeink. Megosztás a barátokkal és a jól sikerült fotó vagy selfie megosztása a közösségi médiában!
A nyári vendéglátás kulcsa: frissesség, tempó, élmény, megosztás
A nyár nemcsak a forgalom növekedését hozza magával, hanem az elvárások emelkedését is. Fontos a gyors kiszolgálás, az esztétikus tálalás, és az is, hogy a vendég úgy érezze: kapott valami extrát. Az AVIKO kínálatában megtalálod azokat a termékeket, amelyek a legnagyobb forgalom mellett is megbízhatóan teljesítenek – kívül ropogósak, belül puhák maradnak, és hosszú ideig megtartják az állagukat.
Különösen nyáron fontos, hogy a snack tálak előre előkészíthetőek és rugalmasan variálhatók legyenek – erre a koncepcióra épülnek az alábbi ötleteink.
Komponálj stílusos, mégis praktikus megosztható tálakat – Receptötletek lépésről lépésre!
Street food hangulat – pulled pork tál Super Crunch hasábbal
Hozzávalók (1 adag):
- 180 g Super Crunch 9,5 mm héjas hasábburgonya ropogós bevonattal
- 120 g tépett sertéslapocka BBQ szószban
- 50 g házi káposztasaláta (coleslaw)
- 1 ek pirított hagyma
- Friss petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
- A Super Crunch hasábot 175 °C-ra előmelegített olajsütőben 3–3,5 perc alatt ropogósra sütjük
- A tépett sertést serpenyőben kevés vízzel felmelegíted, majd BBQ szósszal átforgatjuk.
- A coleslaw salátát előre behűtjük: a saláta reszelt káposzta és sárgarépa keveréke, majonézes, enyhén ecetes dresszinggel.
- A sültkrumplit tányérra halmozzuk, rátesszük a meleg pulled porkot, mellé a salátát.
- Megszórjuk pirított hagymával, friss zöldfűszerrel.
Tipp: Extra gyorsaságért a tépett húst sous-vide előfőzve is tarthatod.
Mediterrán frissesség – édesburgonya tál feta-mártogatóssal
Hozzávalók (1 adag):
- 160 g AVIKO édesburgonya hasábok ropogós bevonattal
- 40 g feta
- 2 ek görög joghurt
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 mk citromlé
- 3–4 szelet sült kaliforniai paprika (konzervből is lehet)
- Olívaolaj, oregánó, bors
Elkészítés:
- Az édesburgonya-hasábokat forró olajban vagy gőzsütőben ropogósra sütjük (180 °C, 3–4 perc).
- A mártogatóst botmixerrel készítjük: feta, joghurt, fokhagyma, citromlé, kevés olívaolaj, oregánó és bors – sima, krémes állagot keverünk.
- A paprikaszeleteket grillezett hatásúra piríthatjuk száraz serpenyőben.
- A krumplit tálra tesszük, mellé kanalazzuk a fetás mártást, a tetejére jöhet a paprika.
- Végül cseppentünk rá pár csepp olívaolajat.
Tipp: Vegán verzióhoz használj növényi alapú fetát és joghurtot!
Mexikói csavar – Fűszeres burgonyagerezdek guacamoléval és sajttal
Hozzávalók (1 adag):
- 150 g AVIKO fűszeres burgonyagerezdek
- ½ db érett avokádó
- ½ db lime leve
- 1 ek tejföl
- 1 ek finomra vágott lilahagyma
- 20 g reszelt cheddar
- Jalapeño karikák ízlés szerint
- Korianderzöld (opcionális)
Elkészítés:
- A burgonyagerezdeket 4 perc alatt ropogósra sütjük bő olajban.
- A guacamoléhoz a villával áttört avokádót összekeverjük lime-lével, tejföllel, hagymával és sóval.
- Tálalásnál a krumpli mellé halmozzuk a guacamolét, megszórjuk sajttal, jalapeñóval, és ha kérik, friss korianderrel.
- Extra tejföllel vagy chiliszósszal kínáljuk.
Tipp: A spicy wedges önmagában is fűszeres, így jól bírja az intenzív kiegészítőket.
AVIKO – Élményszintű gyorsaság a nyári szezonban
A fenti tálak közös előnye, hogy:
- Megoszthatóak több vendég vagy akár egy barátai társaság tagjai között
- percek alatt tálalhatóak,
- előkészíthetőek mise en place rendszerben,
- szezonálisan alakíthatóak,
- jól fotózhatóak és „posztolhatóak”.
A vendégek nem csak gyorsaságot, hanem látványt és élményt is várnak. Egy jól megkomponált snack tál pedig pontosan ezt adja: minőséget kompromisszum nélkül.
Próbáld ki receptjeinket, és alkosd meg a saját nyári AVIKO snack táladat!
Az AVIKO a nyári pörgéshez is megbízható partnered – a ropogás nálunk garantált.