blog-csirke-melle-krumpli-dukal

Csirke mellé krumpli dukál

Szinte bármelyik húsétel mellé is illeszthetünk a burgonyaköreteket, amelyek között az egyik legsokoldalúbb, legnépszerűbb párosítás a csirke-krumpli menü.

A burgonya szinte bármihez illik. Önmagában, csak sóval és borssal ízesítve is kiváló, de sokféle fogástípus, ízvilág és textúra barátja – a világ legkülönbözőbb konyháiban megtalálható. A klasszikus brit fish and chipstől a magyar rakott krumplin át az indiai fűszerezésig mindig nagy sikert arat. Bacon, hagyma, sajt, tejszín, tej, tojás, gomba – szinte bármit a burgonya mellé illeszthetünk, és nincs ez másként a fűszerekkel sem. Curry, mustár, petrezselyem, rozmaring és kakukkfű – más és más arcát hívják elő a krumplinak. És az elkészítési módokról még nem is beszéltünk. Szinte bármelyik húsétel mellé illeszthetünk burgonyaköreteket, amelyek között az egyik legsokoldalúbb, legnépszerűbb párosítás a csirke-krumpli menü. 

Akárcsak a burgonya, úgy a csirke is számtalan módon jelenhet meg az étlapon. A sült csirke egyesek szerint jellegtelen, egyhangú húsféle, ami könnyen kiszárad, míg mások szerint a legegészségesebb ételek alapja, amiből bármi készülhet az egyszerű, grillezett szeletektől a pörköltön át a rántott falatokig. De hogyan kerülhetjük el, hogy kiszáradjon sütés közben? A legtöbbször azért szárad ki a hús, mert túlsütjük, de azzal is bebiztosíthatjuk magunkat, ha nem hideg, hanem szobahőmérsékletű húsokkal dolgozunk. További praktika, hogy nem szabad sütés közben szurkálni a húst, olajban sütés esetén pedig mellédobhatunk egy kis vajat. 

A csirke elkészítésén túl a megfelelő burgonya kiválasztása is kulcsfontosságú. Az Aviko kínálatában számtalan változatot találunk, amelyek más és más felhasználási területhez, fogáshoz, stílushoz illenek. A különböző burgonyaköretek alapjaiban határozzák meg egy fogás és egy tányér hangulatát, hiszen hatalmas a különbség egy grillezett fogások mellé kínált steakburgonya vagy burgonyagerezd, a gyerekmenükbe ideális burgonyapüré, illetve a göngyölt húsok mellé illő édesburgonya hasábok vagy burgonyagratin között. Az olyan klasszikusok mellett, mint a változatos vágási méretekben elérhető hasábburgonyák olyan burgonyakülönlegességekkel is tervezhetünk, mint a burgonyakrokettek, a mogyoróburgonya vagy a hercegnőburgonya

Bevonatos termékeink különösen ellenállóak, hosszan forrók, ropogósak maradnak, hiszen mindannyian tudjuk: a sült krumpli legádázabb ellenfele az idő. A gluténmentes, rizslisztből készült bevonat természetes védelmet nyújt az elkészített termékeknek, amelyek akár 20 percen át frissek maradnak. A fagyasztott változatok mellett hűtött termékcsaládot is kínálunk, megfelelve a különböző elvárásoknak. A burgonyák palettáját az étvágyfalatkáké egészíti ki: akár önmagukban, akár egy menü részeként is ideális nassolnivalók. 

De mennyire egészséges a csirke-krumpli kombináció? Természetesen sok múlik az elkészítési módon. Míg egy natúr csirkemell egészségesebbnek számít, rántott változatban, hasábburgonyával már 500-900 kalóriát is kitesz egy fogás, ami soknak számít – egy ilyen ételnek a szénhidrát-, zsír- és nátriumtartalma is magas. Ám ez csak akkor lehet probléma, ha nagy adagokban, napi rendszerességgel fogyasztjuk – alkalmanként mindenki megérdemel némi kényeztetést, egyébként is a változatos étkezés és a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel a kulcs. A magyar vendég pedig továbbra is elsősorban azért jár étterembe, hogy jóllakjon, erre a célra pedig tökéletes egy csirkehúsos-burgonyás fogás. 

Megannyi stílus, megannyi elképzelés, megannyi lehetőség – melyik Aviko hasábburgonya az ideális az éttermed és a vendégeid számára? Töltsd ki kérdőívünket, amelyben segítünk megtalálni a tökéletes terméket az általad megadott szempontok alapján.