Aviko termékek - sültburgonya Aviko termékek - hasábburgonya
  • Aviko termékek - hasábburgonya, hagymakarika, krémsajtgolyó, mozzarella falatka, krokett

Rólunk - Aviko Food Service

Az Aviko több mint 50 éves múltra tekint vissza: 1962-es megalapítása óta a cég piacvezetővé nőtte ki magát Európában a friss, mélyhűtött és szárított burgonyatermékek piacán. Az Aviko emellett a világ négy legnagyobb burgonyafeldolgozó cégének egyike. Stabil pénzügyi hátterét a holland Royal Cosun biztosítja, mely évi 1,9 milliárd eurós befektetéssel garantálja a folyamatos növekedést.

Royal Cosun

Az Aviko a Royal Cosun cégcsoport tagja - egy olyan szervezeté, mely több mint 100 év tapasztalattal rendelkezik a  mezőgazdasági termékek feldolgozásában, természetes élelmiszerekké illetve alapanyagokká alakításában. Olyan fogyasztói márkákkal, mint a Suiker Unie, a Van Gilse és az Aviko, a vállalat ugyanúgy jelen van az élelmiszer-feldolgozó iparban, mint a foodservice és a retail szektorokban.

A Royal Cosun vállalatnak összesen körülbelül 10.000 tagja, és több mint 4.000 alkalmazottja van. A vállalat  emellett rendkívül fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást.

Bővebben a Royal Cosun-ról.

 

Az Aviko csoport két divíziót foglal magába:

Aviko burgonyatermékek

A burgonyatermékek alkotják az Aviko csoport legnagyobb divízióját. Ez a divízió a burgonyatermékek előállításával és értékesítésével foglalkozik. A folyamat "a termőföldtől a fogyasztóig" tart: a burgonyák beszerzését az Aviko saját beszerzési részlege bonyolítja, melyekből ezt követően hűtött vagy fagyasztott burgonyatermékek készülnek az Európában található 12 Aviko gyár egyikében.

Bővebben az Aviko burgonyatermékekről.

.

Aviko granulátumok & pelyhek

A csoport másik tagja az Aviko Rixona, mely szárított burgonyatermékek előállításával foglalkozik. Ebben a divízióban a burgonyából először püré készül, melyet szárítás után alakítanak a recept szerint pehellyé, illetve granulátummá.

Bővebben az Aviko Rixona-ról.