Receptek

  • Zamatos csirkesaláta héjas burgonyagerezdekkel

Zamatos csirkesaláta héjas burgonyagerezdekkel

Elkészítés

A pác összetevőit (7 darab összevágott fokhagymagerezd, mustár, kakukkfű, só, bors, cukor, 1 pohár olaj) összekeverjük, abban a csirkemellet 6 órán keresztül pácoljuk. A mártás egyes összetevőit (paradicsomkonzerv, fokhagyma, ecet, bazsalikom, olívaolaj) keverjük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük. A megmosott saláta leveleit kisebb darabokra osztjuk. A pácból megszárított csirkét olajon sütjük úgy, hogy kívül aranyszínű, belül viszont lédús legyen. A burgonyagerezdeket a csomagoláson található javaslat szerint megsütjük. A salátához hozzáadjuk a mártást, csirkeszeleteket, ropogós bacon szalonnát, a tetejére finoman öntjük a mártást, arra rakjuk a ropogós burgonyagerezdeket és reszelt sajttal megszórjuk.