Zamatos csirkesaláta héjas burgonyagerezdekkel - Aviko Food Service
Zamatos csirkesaláta héjas burgonyagerezdekkel - Aviko Food Service
Elkészítés
A pác összetevőit (7 darab összevágott fokhagymagerezd, mustár, kakukkfű, só, bors, cukor, 1 pohár olaj) összekeverjük, abban a csirkemellet 6 órán keresztül pácoljuk. A mártás egyes összetevőit (paradicsomkonzerv, fokhagyma, ecet, bazsalikom, olívaolaj) keverjük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük. A megmosott saláta leveleit kisebb darabokra osztjuk. A pácból megszárított csirkét olajon sütjük úgy, hogy kívül aranyszínű, belül viszont lédús legyen. A burgonyagerezdeket a csomagoláson található javaslat szerint megsütjük. A salátához hozzáadjuk a mártást, csirkeszeleteket, ropogós bacon szalonnát, a tetejére finoman öntjük a mártást, arra rakjuk a ropogós burgonyagerezdeket és reszelt sajttal megszórjuk.
Hozzávalók
- Burgonyagerezdek
1 kg
- fokhagymagerezd 11 db
- mustár 6 evőkanál
- olaj 0,5 liter
- csirkemell 0,9 kg
- paradicsomkonzerv 0,25 kg
- összevágott bazsalikom 2 evőkanál
- borecet 3 evőkanál
- olívaolaj 0,085 liter
- jégsaláta 2 db
- füstölt szalonna 0,4 kg
- csípős sajt 0,3 kg
- kakukkfű, cukor, ízlés szerint
- bors, só, ízlés szerint
Elkészítés
A pác összetevőit (7 darab összevágott fokhagymagerezd, mustár,
kakukkfű, só, bors, cukor, 1 pohár olaj) összekeverjük, abban a
csirkemellet 6 órán keresztül pácoljuk. A mártás egyes összetevőit
(paradicsomkonzerv, fokhagyma, ecet, bazsalikom, olívaolaj)
keverjük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük. A szalonnát
vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük. A
megmosott saláta leveleit kisebb darabokra osztjuk. A pácból
megszárított csirkét olajon sütjük úgy, hogy kívül aranyszínű,
belül viszont lédús legyen. A burgonyagerezdeket a csomagoláson
található javaslat szerint megsütjük. A salátához hozzáadjuk a
mártást, csirkeszeleteket, ropogós bacon szalonnát, a tetejére
finoman öntjük a mártást, arra rakjuk a ropogós burgonyagerezdeket
és reszelt sajttal megszórjuk.