Színes saláta pirított batátával és kukoricával - Aviko Food Service
Színes saláta pirított batátával és kukoricával - Aviko Food Service
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésessel 200 °C-ra, gázsütőt 7-es fokozaton). Tegyünk sütőpapírt egy tepsire és terítsük el rajta az édesburgonyát. Keverjük el a chilit és az olívaolajat kevés sóval és borssal, majd csepegtessük az édesburgonyára. Keverjük át, hogy egyenletesen befedje, majd süssük 25-30 percig, néhányszor átforgatva, míg pirulni kezd.
2. Közben áztassuk a hagymát vízbe 5 percig, hogy megpuhuljon. Felforrósított grillserpenyőben vagy grillrácson süssük a kukoricát rendszeresen forgatva, kb. 10 percig, amíg megpuhul és pirulni kezd. Késsel vágjuk le a kukoricaszemeket a csőről és tegyük félre.
3. Rendezzük el a salátaleveleket egy tálalóedényen, szórjuk rá a babot, avokádót és paradicsomot. Helyezzük a tetejére az édesburgonya kockákat, a kukoricát és a lecsepegtetett hagymát.
4. Keverjük össze a dresszing összetevőit és csepegtessük a salátára, majd szórjuk meg korianderzölddel, és tálaljuk a lime gerezdekkel.
Hozzávalók
(4 adag)
- 400g darabolt
édesburgonya (batáta), lecsepegtetve és leszárítva
- 1/2 teáskanál chilipehely
- 1 evőkanál olívaolaj
- só és bors
- fél lilahagyma, vékonyra szeletelve
- 2 csöves kukorica, levelek nélkül
- 120g fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve
- 1 avokádó, hámozva, kimagozva és szeletelve
- 150g vegyes salátalevél
- 100g felezett koktélparadicsom
- tépett koriander levelek és zöldcitrom gerezdek a
tálaláshoz
A dresszinghez;
- 2 evőkanál ólívaolaj
- 2 teáskanál limelé
- 1 teáskanál méz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésessel 200 °C-ra,
gázsütőt 7-es fokozaton). Tegyünk sütőpapírt egy tepsire és
terítsük el rajta az édesburgonyát.
Keverjük el a chilit és az olívaolajat kevés sóval és borssal, majd
csepegtessük az édesburgonyára. Keverjük át, hogy egyenletesen
befedje, majd süssük 25-30 percig, néhányszor átforgatva, míg
pirulni kezd.
2. Közben áztassuk a hagymát vízbe 5 percig, hogy megpuhuljon.
Felforrósított grillserpenyőben vagy grillrácson süssük a kukoricát
rendszeresen forgatva, kb. 10 percig, amíg megpuhul és pirulni
kezd. Késsel vágjuk le a kukoricaszemeket a csőről és tegyük
félre.
3. Rendezzük el a salátaleveleket egy tálalóedényen, szórjuk rá
a babot, avokádót és paradicsomot. Helyezzük a tetejére az édesburgonya
kockákat, a kukoricát és a lecsepegtetett
hagymát.
4. Keverjük össze a dresszing összetevőit és csepegtessük a
salátára, majd szórjuk meg korianderzölddel, és tálaljuk a lime
gerezdekkel.