Receptek az Aviko Food Service-től

  • Színes saláta pirított Aviko édesburgonyával és avokádóval

Színes saláta pirított batátával és kukoricával - Aviko Food Service

Színes saláta pirított batátával és kukoricával - Aviko Food Service Elkészítés 1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésessel 200 °C-ra, gázsütőt 7-es fokozaton). Tegyünk sütőpapírt egy tepsire és terítsük el rajta az édesburgonyát. Keverjük el a chilit és az olívaolajat kevés sóval és borssal, majd csepegtessük az édesburgonyára. Keverjük át, hogy egyenletesen befedje, majd süssük 25-30 percig, néhányszor átforgatva, míg pirulni kezd. 2. Közben áztassuk a hagymát vízbe 5 percig, hogy megpuhuljon. Felforrósított grillserpenyőben vagy grillrácson süssük a kukoricát rendszeresen forgatva, kb. 10 percig, amíg megpuhul és pirulni kezd. Késsel vágjuk le a kukoricaszemeket a csőről és tegyük félre. 3. Rendezzük el a salátaleveleket egy tálalóedényen, szórjuk rá a babot, avokádót és paradicsomot. Helyezzük a tetejére az édesburgonya kockákat, a kukoricát és a lecsepegtetett hagymát. 4. Keverjük össze a dresszing összetevőit és csepegtessük a salátára, majd szórjuk meg korianderzölddel, és tálaljuk a lime gerezdekkel.

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésessel 200 °C-ra, gázsütőt 7-es fokozaton). Tegyünk sütőpapírt egy tepsire és terítsük el rajta az édesburgonyát. Keverjük el a chilit és az olívaolajat kevés sóval és borssal, majd csepegtessük az édesburgonyára. Keverjük át, hogy egyenletesen befedje, majd süssük 25-30 percig, néhányszor átforgatva, míg pirulni kezd.                                                          

2. Közben áztassuk a hagymát vízbe 5 percig, hogy megpuhuljon. Felforrósított grillserpenyőben vagy grillrácson süssük a kukoricát rendszeresen forgatva, kb. 10 percig, amíg megpuhul és pirulni kezd. Késsel vágjuk le a kukoricaszemeket a csőről és tegyük félre.              

3. Rendezzük el a salátaleveleket egy tálalóedényen, szórjuk rá a babot, avokádót és paradicsomot. Helyezzük a tetejére az édesburgonya kockákat, a kukoricát és a lecsepegtetett hagymát.                          

4. Keverjük össze a dresszing összetevőit és csepegtessük a salátára, majd szórjuk meg korianderzölddel, és tálaljuk a lime gerezdekkel.