Marha burger paprikával, mézes mártással - Aviko Food Service
Marha burger paprikával, mézes mártással - Aviko Food Service
"Zsömle"
A Rösti tallérokat olajsütőben 175 °C-on 3-5 percig sütjük, vagy sütőben 220 °C-on 15-20 percig.
Húspogácsa
A darált, fűszerezett húsból formázzunk 10 pogácsát. Forró serpenyőben süssük kb. 5 percig mindkét oldalát. A hagymát apró kockákra vágjuk és megsütjük a hússzeletekkel együtt a serpenyőben.
Szósz
A mogyorót durvára vágjuk, és összekeverjük a maradék összetevőkkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalási tipp
Kenjünk a pirított hagymát a Röszti tallérokra. Tegyük rá a húspogácsát, öntözzük meg a mézes szósszal és díszítsük spenóttal, majd takarjuk be egy újabb Röszti tallérral.
Hozzávalók
- A "zsömléhez"
- Röszti tallérok
20
- A húspogácsához
- darált marhahús 500g
- csípős paprikapor 10g
- repceolaj 30g
- hagyma 150g
- só, bors ízlés szerint
- A szószhoz
- földimogyoró 25g
- majonéz 150g
- méz só, fehér bors 10g
- A díszítéshez
- bébispenót 20g
Elkészítés
"Zsömle"
A Rösti
tallérokat olajsütőben 175 °C-on 3-5 percig sütjük, vagy
sütőben 220 °C-on 15-20 percig.
Húspogácsa
A darált, fűszerezett húsból formázzunk 10 pogácsát. Forró
serpenyőben süssük kb. 5 percig mindkét oldalát. A hagymát apró
kockákra vágjuk és megsütjük a hússzeletekkel együtt a
serpenyőben.
Szósz
A mogyorót durvára vágjuk, és összekeverjük a maradék
összetevőkkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalási tipp
Kenjünk a pirított hagymát a Röszti tallérokra. Tegyük rá a
húspogácsát, öntözzük meg a mézes szósszal és díszítsük
spenóttal, majd takarjuk be egy újabb Röszti tallérral.