Harcsafilé keralai módra sajtos-tejszínes burgonyagratinnel - Aviko Food Service
Harcsafilé keralai módra sajtos-tejszínes burgonyagratinnel - Aviko Food Service
Az olajat felforrósítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott lilahagymát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, chili paprikát, fokhagymát, és koriandert adunk hozzá. Mikor a paradicsom elkezd puhulni, hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért és puhára pároljuk. Mikor teljesen megpuhult, levesszük a tűzről és belekeverjük a koriander levelet. A halszeleteket bekenjük a paradicsomos mártással és sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A sajtos-tejszínes burgonyagratint előírás szerint megsütjük és tányérra rendezzük, nekitámasztva felállítjuk a halat. Tetejét megszórjuk korianderrel.
Hozzávalók
- Afrikai harcsafilé kg 0,6
- Lilahagyma kg 0,15
- Paradicsom kg 0,3
- Só, bors, chili paprika,
- fokhagyma, koriander ízlés szerint
- Friss gyömbér, koriander levél ízlés szerint
-
Sajtos-tejszínes burgonyagratin db 8
Elkészítés
Az olajat felforrósítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott
lilahagymát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott
kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, chili paprikát,
fokhagymát, és koriandert adunk hozzá. Mikor a paradicsom elkezd
puhulni, hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért és puhára pároljuk.
Mikor teljesen megpuhult, levesszük a tűzről és belekeverjük a
koriander levelet. A halszeleteket bekenjük a paradicsomos
mártással és sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A
sajtos-tejszínes burgonyagratint előírás szerint megsütjük és
tányérra rendezzük, nekitámasztva felállítjuk a halat. Tetejét
megszórjuk korianderrel.