Görög burger cukkinivel, spenóttal, feta sajttal és tzatzikivel - Aviko Food Service
Görög burger cukkinivel, spenóttal, feta sajttal és tzatzikivel - Aviko Food Service
Elkészítés
Vágjuk félbe az uborkákat a tzatzikihez, magozzuk ki és reszeljük le. Csöpögtessük le egy szűrőben 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, kaprot, joghurtot és fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze egy tálban a marhahúst fokhagymával, oregánóval, mentával, borssal és sóval. Formázzunk 10 húspogácsát. Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Grillezzük meg a cukkinit. Hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés vajat serpenyőben, és süssük a hamburgerhúsok mindkét oldalát kb. 3 percig közepes hőfokon, amíg aranybarnák lesznek. Építsük fel a burgereket:
• kenjük meg a zsemle alját tzatzikivel
• fedjük le nyers spenóttal
• tegyük a forró hamburgerhúst a spenótra
• terítsük rá a cukkinit és feta sajtot
• végül adjunk hozzá egy kis tzatzikit, fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal.
Jó étvágyat!
Hozzávalók
10 adag
• 3 uborka
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 3 evőkanál aprított kapor
• 500 ml görög joghurt
• 2 kg
Aviko házias burgonyahasáb
• só
• 1,2 kg darált marhahús
• 3 gerezd zúzott fokhagyma
• 3 evőkanál szárított oregánó
• 3 evőkanál aprított menta
• 10 hamburgerzsemle
• 3 cukkini vékonyra szeletelve
• 400 g spenót
• 150 g morzsolt feta sajt
• só és bors
• olívaolaj
• vaj
Elkészítés
Vágjuk félbe az uborkákat a tzatzikihez, magozzuk ki és
reszeljük le. Csöpögtessük le egy szűrőben 5 percig. Adjuk hozzá a
fokhagymát, kaprot, joghurtot és fűszerezzük sóval és borssal.
Keverjük össze egy tálban a marhahúst fokhagymával, oregánóval,
mentával, borssal és sóval. Formázzunk 10 húspogácsát. Készítsük el
az
Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint.
Grillezzük meg a cukkinit. Hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy
kevés vajat serpenyőben, és süssük a hamburgerhúsok mindkét oldalát
kb. 3 percig közepes hőfokon, amíg aranybarnák lesznek. Építsük fel
a
burgereket:
• kenjük meg a zsemle alját tzatzikivel
• fedjük le nyers spenóttal
• tegyük a forró hamburgerhúst a spenótra
• terítsük rá a cukkinit és feta sajtot
• végül adjunk hozzá egy kis tzatzikit, fedjük be a zsemle
tetejével és tálaljuk Aviko házias
burgonyahasábokkal.
Jó étvágyat!