Receptek

  • Greek burger

Görög burger cukkinivel, spenóttal, feta sajttal és tzatzikivel

Elkészítés

Vágjuk félbe az uborkákat a tzatzikihez, magozzuk ki és reszeljük le. Csöpögtessük le egy szűrőben 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, kaprot, joghurtot és fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze egy tálban a marhahúst fokhagymával, oregánóval, mentával, borssal és sóval. Formázzunk 10 húspogácsát. Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Grillezzük meg a cukkinit. Hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés vajat serpenyőben, és süssük a hamburgerhúsok mindkét oldalát kb. 3 percig közepes hőfokon, amíg aranybarnák lesznek. Építsük fel a burgereket:                

• kenjük meg a zsemle alját tzatzikivel
• fedjük le nyers spenóttal
• tegyük a forró hamburgerhúst a spenótra
• terítsük rá a cukkinit és feta sajtot
• végül adjunk hozzá egy kis tzatzikit, fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal.                 
 

Jó étvágyat!