Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Gratin Article Catering Inspir

Inspiráció az évvégi cateringhez – ismerd meg az ajánlatainkat!

Megosztva 07/09/2022

Dübörög az őszi szezon, néhány hét múlva pedig már számíthatsz arra is, hogy befutnak az első érdeklődések, rendelések, foglalások az év végi céges bulikra, családi rendezvényekre. Ne érjen felkészületlenül a roham, készülj fel idejében a karácsonyi szezonra! Első lépésként elengedhetetlen lesz egy olyan ajánlat összeállítása, amellyel garantáltan magadra vonod az érdeklődők figyelmét, majd jöhet a készletek feltöltése is. Ebben nyújtunk segítséget új cikkünkkel. 

Francia elegancia, tökéletes ízélmény, könnyű elkészíthetőség, ideális fogás cateringhez - ezt nyújtja az Aviko burgonyagratin termékcsaládja, amely változatos és praktikus lehetőségeket nyújt az ünnepi időszakban is. Az Aviko burgonyagratin-ek minőségi összetevőkből, szeletelt burgonyából és tejszínből készülnek, majd különféle ízesítéseket kapnak. A gratint, ezt a tejszínes rakott burgonyát házilag túlságosan időigényes és aprólékos munka elkészíteni, az Aviko segítségével viszont egy lépésben készre sütheted a termékeket sütőben vagy kombi sütő-párolóban 20-25, illetve 15-18 perc alatt. Magas minőségű, elegáns és ízletes fogás szakképzett személyzet bevonása nélkül; fordítsd a felszabadult időt a többi elem elkészítésére!

Kínálatunkban több, mint tízféle fagyasztott és hűtött gratin található, a változatos ízesítések, a mini változatok és a GN-re optimalizált variációk pedig minden igényt kielégítenek. A termékek kiszerelése megkönnyíti a költségkalkulációt is, hiszen darabonként értékesíthetőek, ráadásul a vágyott profitot is könnyen biztosítják. A gratin-ből pontosan annyit készíthetsz, amennyire szükség van, elkerülheted a pazarlást. Mivel a kisütött gratin egy órán át tökéletesen megtartja a formáját és sokáig meleg is marad, éttermi fogyasztás mellett büféétkeztetésre és házhozszállításra is kiválóan alkalmas - tehát abban az esetben is bátran a vendégeid figyelmébe ajánlhatod, ha nem az éttermedben, hanem más helyszínen fogyasztanák el. 

A hétköznapokból kilépve, ünnepélyes alkalmakkor a vendégek szívesen próbálnak ki újdonságokat, ínyencségeket, egy-egy exkluzív fogást vagy új ízt, a gratin pedig mindezt megtestesíti. A gratin-ek nagy előnye, hogy jól illenek az olyan alkalmi húsok mellé, mint a vadak vagy a marha, de a jellegzetesen "karácsonyias" ízekkel, mint a csonthéjasok vagy az aszalt gyümölcsök is jól kombinálhatók. Mind előételként, mind köretként, mind vegetáriánus fogások alapjaként megállják a helyüket. A sokféle ízváltozatból könnyen kiválaszhatod a kedvenceidet, amelyek kiemelnek a versenytársak közül. 

Ahogy egyre népszerűbbé válik a catering étkeztetési forma, úgy fejlődik egyre magasabb szintre a finger food művészete is. A finger food apró, előre elkészített falatkákat jelent, amelyeket evőeszköz vagy akár tányér nélkül, szalvétával és kézzel fogyaszthatnak a vendégek. Leginkább a kötetlenebb hangulatú eseményeken népszerűek ezek a vendégváró falatkák, de elegánsabb környezetben is megfelelhetnek. Fogadások, konferenciák, meetingek, baráti összejövetelek, rövid kínálások vagy akár esküvők idején is ideálisak. A finger food lehet előétel, főétkezések közötti snack vagy akár főétkezés is - ettől függően 4-6, illetve 8-12 darab falatkával érdemes számolni fejenként.

A mini adagok nagy előnye, hogy a kitálalásukkal nem kell foglalkozni, a vendégek önkiszolgáló módon is fogyaszthatják őket. Mivel a legkülönbözőbb ízvilágokat magukba olvaszthatják, széles választékot és sokféleséget kínálnak, ami vonzó a vendégeknek, miközben gazdaságos a vendéglátóknak. A finger food lehet sós, édes, hideg és meleg - akár az egész menü állhat ujjnyi falatkákból, hiszen a lehetőségek száma végtelen. Kiváló finger food válhat az Aviko étvágyfalatkáiból is: a mozzarella falatkák, a Mac'n Cheese sajtos makarónifalatok vagy a bundázott sajtfalatok habanero csilipaprikával üde színfoltot visznek a svédasztalok megszokott repertoárjába. A halloweeni menüben is nagyszerű színfoltot jelenthet a különleges megjelenésével a cheddar sajtfalatka fekete bundában. A miniétkezéseket olyan még apróbb, pálcikákra szúrt harapnivalók egészíthetik ki, mint a sajtok, olajbogyók, füstölt sonkák vagy zöldség- és gyümölcskockák. Azaz finger food szinte bármiből válhat, ami evőeszköz nélkül, akár állva is fogyasztható, csak fel kell ismerni benne a lehetőséget. 

Te milyen újítást tervezel idén a catering ajánlatodban? Ne késlekedj vele - alkosd meg a menüt, töltsd fel időben a készleteket, és gyűjtsd be a megkereséseket novemberre, decemberre!