Mi a teendő, ha …. a hasábburgonya minősége nem kielégítő?

Az Ön által felszolgált ételek minősége kiemelkedően fontos, hiszen ettől függ az üzlete sikere. Időnként egyszerű hibák negatívan befolyásolhatják a minőséget, elégedetlenné téve Önt és vendégeit. Ismerjen meg néhány tipikus hibát, valamint azt, hogy mi hogyan oldjuk meg ezeket! Ez a második, a termék MINŐSÉGÉNEK szentelt rész.

PETYHÜDT ÉS ZSÍROS TERMÉK

Valószínű okok

  • túl rövid sütési időT E Uste Frytki 2 300X300 200X200
  • túl sok termék sütése történt egyszerre
  • sütést követően a termék a forró olaj fölött maradt felakasztva a kosárban
  • szennyezett az olaj
  • túl alacsony az olaj hőmérséklete
  • hibás a termosztát a fritőzben

Ajánlott megoldások

  • állítsa be a sütés idejét
  • csökkentse az adagot a kosárban (1:10 szabály)
  • vegye le a kosarat rögtön a sütés és lecsöpögtetés után
  • adjon hozzá friss sütőzsiradékot, vagy cserélje ki teljesen
  • ellenőrizze az olaj hőmérsékletét speciális hőmérővel
  • ellenőrizze a fritőz műszaki állapotát

ÖSSZERAGADT TERMÉKPosklejane Frytki 300X300 200X200 1

Valószínű okok

  • túlzottan teli kosár a fritőzben
  • a kosarat nem rázták meg sütés közben
  • a terméket kiolvasztották vagy újrafagyasztották

Ajánlott megoldások

  • csökkentse az adagot a kosárban (1:10 szabály)
  • rázza meg a kosarat sütés közben (30-40 másodpercenként)
  • ellenőrizze a szállítás módját - hűtőlánc
  • tárolja a terméket az ajánlásoknak megfelelően

 

KEMÉNY ÉS BELÜL ÜRES TERMÉKDur

Valószínű okok

  • túl hosszú sütési idő
  • túl magas sütési hőmérséklet
  • a sütött adag nagyságához képest

Ajánlott megoldások

  • állítsa be a sütés idejét
  • mérje meg az olaj hőmérsékletét speciális hőmérővel

A TERMÉK TÚL RÖVID

Valószínű okokZhe

  • vigyázatlanul bántak a termékkel
  • nem jól tárolták a terméket

Ajánlott megoldások

  • kerülje el a csomagok dobálását
  • tájékoztassa a személyzetet a helyes kezelés módjáról
  • ügyeljen a helyes raktározásra
  • ellenőrizze a terméket szállításkor

GYENGE BELSŐ STRUKTÚRA - RÖVID IDEIG ŐRZI MEG A ROPOGÓSSÁGÁT

Valószínű okok

  • túl rövid sütési idő
  • a tele kosarat túl sokáig hagyták a fritőz felettT E Uste Frytki 300X300 200X200
  • túl sok idő telt el a termék elkészülte és felszolgálása között
  • sózott termék felszolgálása

Ajánlott megoldások

  • igazodjon az ajánlott sütési időhöz és hőmérséklethez
  • csak addig tartsa a kosarat a fritőz felett, amíg az olaj lecsöpög
  • rögtön a sütés után szolgálja fel a terméket
  • a megsózott termék gyorsan elveszti a ropogósságát - tálalja a terméket sózás nélkül

A TERMÉK ÍZETLEN, KARAKTER NÉLKÜLI

Valószínű okokDgehjjjd

  • túl sok különböző terméket sütöttek ugyanabban a fritőzben
  • túl hosszú sütési idő
  • fáradt, szennyezett olaj

Ajánlott megoldások

  • egyszerre egyfajta terméket süssön egy fritőzben
  • állítsa be a sütés idejét
  • adjon hozzá friss sütőzsiradékot, vagy cserélje ki teljesen

A TERMÉKET JÉGKRISTÁLYOK BORÍTJÁK

Valószínű okokBijcicjg

  • a terméket kiolvasztották és újrafagyasztották

Ajánlott megoldások

  • ellenőrizze a szállítás módját - hűtőlánc
  • tárolja a terméket az ajánlásoknak megfelelően

 

Töltse le az infót PDF formátumban