zold-tapas

ZÖLD TAPAS

HOZZÁVALÓK

AVIKO

8 db Plant-based Cheezz Onion Rings Sajtízű karikák vöröshagymával
8 db Plant-based Chicken Pops Csirkehúsízű falatkák
300 g Grip ‘n Dip Fries Csónakburgonya

EGYÉB

4 db grillezett zöldségnyárs*
100 g pácolt articsókaszív
100 g Iberico vagy Manchego sajt
100 g fügekenyér
150 g tortilla darabkák/kockák (hűtve)
75 g sózott vagy füstölt mandula

MÁRTÁSOK

1 adag olívás aioli*
1 adag articsókakrém*

zold-tapas

*GRILLEZETT ZÖLDSÉGNYÁRSAK - 16 DARAB

Vágjunk fel 1 cukkinit, 1 padlizsánt és 1 piros paprikát 2 cm-es darabokra. A cukkinit, a padlizsánt és a paprikát hintsük meg 3 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal.
Süssük a zöldségeket egy grillserpenyőben, amíg megpuhulnak és szép grillcsíkok jelennek meg rajtuk. Hagyjuk kihűlni a grillezett zöldségeket, és fűzzük őket 16 formás nyársra.

*OLÍVÁS AIOLI - 4 ADAG

Pürésítsünk konyhai robotgépben vagy botmixerrel 150 gramm vegyes mag nélküli olívabogyót 100 gramm aiolival. Tároljuk az aioli-t tiszta üvegben hűtőszekrényben.

*ARTICSÓKAKRÉM - 4 ADAG

Pürésítsünk konyhai robotgépben vagy botmixerrel 500 gramm (konzerv) articsókaszívet 2 gerezd fokhagymával és 2 evőkanál majonézzel. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Tároljuk az articsókakrémet tiszta üvegben a hűtőben.