![Aviko Tintahalcsíkok burgonyasalátán aiolival és karamellizált újhagymával](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Ftintahalcsikok_burgonyasalatan_aiolival_es_karamellizalt_ujhagymaval_0.jpg&w=1920&q=100)
Tintahalcsíkok burgonyasalátán aiolival és karamellizált újhagymával
Összetevők
10 adag
- Aviko tintahalcsíkok - 60 db (kb. 0,9 kg)
- 500 g bébikrumpli
- egy kis fokhagymagumó ½ része
- 250 g majonéz
- 1 citrom
- 10 g só
- 10 g őrölt bors
- 1 újhagyma
- 100 ml portói bor
![Aviko Tintahalcsíkok burgonyasalátán aiolival és karamellizált újhagymával](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Ftintahalcsikok_burgonyasalatan_aiolival_es_karamellizalt_ujhagymaval_0.jpg&w=1920&q=100)
Elkészítési mód
- Készítsük el az Aviko tintahalcsíkokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Főzzük meg a burgonyát (héjastul) és vágjuk félbe.
- A fokhagymát tekerjük be alufóliába, és süssük puhára. Törjük össze a szegfűszeget, és keverjük össze a majonézzel és a citromlével. Sóval és borssal fűszerezzük.
- Az újhagymát szeletekre vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk és felöntjük portóival.
- Tegyük a meleg burgonyát tányérokra, hozzá a tintahalcsíkokat, és díszítsük egy kis újhagymával.
- Tálaljuk mellé az aioli-t egy külön kis tálban.