Aviko Tintahalcsíkok burgonyasalátán aiolival és karamellizált újhagymával

Tintahalcsíkok burgonyasalátán aiolival és karamellizált újhagymával

Összetevők

10 adag

  • Aviko tintahalcsíkok - 60 db (kb. 0,9 kg)
  • 500 g bébikrumpli
  • egy kis fokhagymagumó ½ része
  • 250 g majonéz
  • 1 citrom
  • 10 g só
  • 10 g őrölt bors
  • 1 újhagyma
  • 100 ml portói bor
Aviko Tintahalcsíkok burgonyasalátán aiolival és karamellizált újhagymával

Elkészítési mód

  1. Készítsük el az Aviko tintahalcsíkokat a csomagoláson található javaslat szerint.
  2. Főzzük meg a burgonyát (héjastul) és vágjuk félbe.
  3. A fokhagymát tekerjük be alufóliába, és süssük puhára. Törjük össze a szegfűszeget, és keverjük össze a majonézzel és a citromlével. Sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Az újhagymát szeletekre vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk és felöntjük portóival. 
  5. Tegyük a meleg burgonyát tányérokra, hozzá a tintahalcsíkokat, és díszítsük egy kis újhagymával.
  6. Tálaljuk mellé az aioli-t egy külön kis tálban.