Receptek az Aviko Food Service-től

  • Tavaszi pulykaragu Aviko édesburgonya hasábokkal

Tavaszi pulykaragu édesburgonyával - Aviko food Service

Tavaszi pulykaragu édesburgonyával - Aviko food Service Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és a hús kifehéredéséig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és többször lepirítva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a hullámos karikára szeletelt sárgarépát, a rózsára szedett brokkolit és karfiolt. Együtt pároljuk, míg a hús és a zöldség is megpuhul. Hozzáadjuk az apró kockára vágott színes paprikát és a tejszínt. Együtt készre pároljuk, szükség szerint utánízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével. Az édesburgonyát a javaslat szerint elkészítjük. Tálaláskor a ragut a tányér közepére halmozzuk és körberakjuk az édesburgonya hasábokkal.

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és a hús kifehéredéséig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és többször lepirítva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a hullámos
karikára szeletelt sárgarépát, a rózsára szedett brokkolit és karfiolt. Együtt pároljuk, míg a hús és a zöldség is megpuhul. Hozzáadjuk az apró kockára vágott színes paprikát és a tejszínt. Együtt készre pároljuk, szükség szerint utánízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével. Az édesburgonyát a javaslat szerint elkészítjük. Tálaláskor a ragut a tányér közepére halmozzuk és körberakjuk az édesburgonya hasábokkal.