Tavaszi pulykaragu édesburgonyával - Aviko food Service
Tavaszi pulykaragu édesburgonyával - Aviko food Service
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és a hús kifehéredéséig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és többször lepirítva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a hullámos
karikára szeletelt sárgarépát, a rózsára szedett brokkolit és karfiolt. Együtt pároljuk, míg a hús és a zöldség is megpuhul. Hozzáadjuk az apró kockára vágott színes paprikát és a tejszínt. Együtt készre pároljuk, szükség szerint utánízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével. Az édesburgonyát a javaslat szerint elkészítjük. Tálaláskor a ragut a tányér közepére halmozzuk és körberakjuk az édesburgonya hasábokkal.
Hozzávalók
- Pulyka felsőcombfilé kg 0,4
- Sárgarépa kg 0,05
- Brokkoli kg 0,05
- Karfiol kg 0,05
- Trikolor paprika kg 0,06
- Vöröshagyma kg 0,05
- Fokhagyma kg 0,02
- Só, bors, petrezselyemzöld ízlés szerint
- Tejszín liter 0,1
- Étolaj liter 0,05
- Édesburgonya
kg 0,8
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és a hús
kifehéredéséig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és többször
lepirítva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul. Ekkor
hozzáadjuk a hullámos
karikára szeletelt sárgarépát, a rózsára szedett brokkolit és
karfiolt. Együtt pároljuk, míg a hús és a zöldség is megpuhul.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott színes paprikát és a tejszínt.
Együtt készre pároljuk, szükség szerint utánízesítjük és
megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével. Az édesburgonyát a
javaslat szerint elkészítjük. Tálaláskor a ragut a tányér közepére
halmozzuk és körberakjuk az édesburgonya hasábokkal.