Szalonnás röszti - Aviko Food Service
Szalonnás röszti - Aviko Food Service
Elkészítés
A szalonnát és hagymát aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a tejszínt és ömlesztett sajtot, hogy sűrű szószt kapjunk. Ízlés szerint sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A röszti tallérokat a csomagoláson jelzett módon zsiradékban megsütjük. Tepsibe téve az összes röszti tallért, a szósszal leöntjük és 175˚C-os sütőben 7-8 percig tovább sütjük. Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Elkészítési tipp
Kísérletezzen az ízekkel - ömlesztett sajt helyett határozottabb ízű sajtot (pl. juhsajt) is használhat. Sütés előtt minden röszti tetejére egy szeletet tegyen.
Hozzávalók
- Röszti
tallér 20 db
- tejszín (36%) 1 l
- natúr ömlesztett sajt 0,14 kg
- füstölt szalonna 0,3 kg
- hagyma 0,1 kg
- petrezselyemzöld 1 csokor
- só, bors, majoránna ízlés szerint
Elkészítés
A szalonnát és hagymát aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a
tejszínt és ömlesztett sajtot, hogy sűrű szószt kapjunk. Ízlés
szerint sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A röszti
tallérokat a csomagoláson jelzett módon zsiradékban megsütjük.
Tepsibe téve az összes röszti tallért, a szósszal leöntjük és
175˚C-os sütőben 7-8 percig tovább sütjük. Tálalás előtt finomra
vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Elkészítési tipp
Kísérletezzen az ízekkel - ömlesztett sajt helyett határozottabb
ízű sajtot (pl. juhsajt) is használhat. Sütés előtt minden röszti
tetejére egy szeletet tegyen.