Sütőtök csípős zsálya szószban - Aviko Food Service
Sütőtök csípős zsálya szószban - Aviko Food Service
Elkészítés
A sütőtököt hámozzuk meg és vágjuk kockákra, harapnivaló méretekben. Hámozzuk és vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Sütőtök repceolajban sütjük, amíg el nem színeződik. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért, mindent együtt süssünk át egy rövid ideig, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a bulliont és a tejfölt, és pörköljük al dente-re. A rukolát és a zsályát vágjuk apróra, vágjuk ketté a koktélparadicsomokat és keverjük össze a többi összetevővel röviddel a tálalás előtt. A Rösti falatkákat olajsütőben sütjük 3 - 5 percig 175 ° C hőmérsékleten, vagy sütőben 15 - 20 percig 220 ° C hőmérsékleten.
Tálalási mód:
A sütőtök ragut megfelelő tányérkában tálaljuk, pirított Rösti falatkákkal együtt.
Hozzávalók
- sütőtök 2kg
- hagyma 200g
- fokhagyma 2 gerezd
- gyömbér gyökér 40g
- repceolaj só, fehér bors 40ml
- zöldségleves kocka 200ml
- főzőtejszín 200ml
- friss zsálya 30g
- friss rukola 50g
- koktélparadicsom 250g
- Rösti
falatkák (8 db / fő) 1040g
Elkészítés
A sütőtököt hámozzuk meg és vágjuk kockákra, harapnivaló
méretekben. Hámozzuk és vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát és
gyömbért. Sütőtök repceolajban sütjük, amíg el nem színeződik.
Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért, mindent
együtt süssünk át egy rövid ideig, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük
rá a bulliont és a tejfölt, és pörköljük al dente-re. A rukolát és
a zsályát vágjuk apróra, vágjuk ketté a koktélparadicsomokat és
keverjük össze a többi összetevővel röviddel a tálalás előtt. A Rösti
falatkákat olajsütőben sütjük 3 - 5 percig 175 ° C
hőmérsékleten, vagy sütőben 15 - 20 percig 220 ° C
hőmérsékleten.
Tálalási mód:
A sütőtök ragut megfelelő tányérkában tálaljuk, pirított Rösti
falatkákkal együtt.