Sült hagymakarikák paradicsomos salsával - Aviko food Service
Sült hagymakarikák paradicsomos salsával - Aviko food Service
A hagymakarikákat ropogósra sütjük. Forrón tálra rendezzük és kis tálkába tálalt paradicsom salsával kínáljuk.
Paradicsom salsa:
A paradicsomot meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a citrom megmosott héját és kevés levét, valamint az olívaolajat. Alaposan elkeverjük. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, tarkaborssal és apróra vágott friss oregánóval. Ízlés szerint finomra vágott chili paprikával pikánssá tehetjük.
Hozzávalók
-
Panírozott hagymakarikák kg 0,4
- Paradicsom kg 0,5
- Lilahagyma kg 0,1
- Fokhagyma kg 0,02
- Citrom db 2
- Olívaolaj liter 0,1
- Só, tarkabors, oregano (friss) ízlés szerint
Elkészítés
A hagymakarikákat ropogósra sütjük. Forrón tálra rendezzük és
kis tálkába tálalt paradicsom salsával kínáljuk.
Paradicsom salsa:
A paradicsomot meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az
apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a citrom megmosott
héját és kevés levét, valamint az olívaolajat. Alaposan
elkeverjük. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, tarkaborssal és
apróra vágott friss oregánóval. Ízlés szerint finomra vágott chili
paprikával pikánssá tehetjük.