spenotos_torta_aviko_burgonyataskakkal_es_habanero_paprikas_sajtfalatokkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Spenótos torta Aviko burgonyatáskákkal és habanero paprikás sajtfalatokkal

Összetevők

6 adag

A tésztához

  • 1 1/4 csésze búzaliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 100 gramm hideg vaj, apró darabokra vágva
  • 2-4 evőkanál jeges víz

A töltelékhez

spenotos_torta_aviko_burgonyataskakkal_es_habanero_paprikas_sajtfalatokkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

A tészta elkészítése

Egy konyhai robotgépben összekeverjük a lisztet, sót és cukrot. Hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat, és addig keverjük, amíg a keverék durva morzsás állagot nem kap. Fokozatosan hozzáadjuk a jeges vizet, és addig keverjük, amíg a tészta éppen csak összeáll. A tésztát gyúródeszkára tesszük, korong alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órán át hűtjük. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, hogy egy 23 cm átmérőjű (kivehető aljú) tortaformába illeszkedjen. A tésztát a formába töltjük, belenyomjuk, és a felesleget levágjuk. Ezután 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelék elkészítése

Egy serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk, majd megpároljuk benne a brokkolit, amíg éppen csak megpuhul, majd hagyjuk kihűlni. Egy keverőtálban összekeverjük a tojásokat, tejszínt, tejet, sót és borsot. Beleforgatjuk a blansírozott spenótot, a kihűlt brokkolit, a félbevágott a bundázott sajtfalatokat, és a félbevágott burgonyatáskákat, majd sajtot reszelünk a tetejükre.

A torta összeállítása és sütése

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. A tölteléket a hűtött tésztára öntjük, és egy spatulával elegyengetjük a tetejét. 35-40 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul, és a teteje aranybarnára nem sül.

Tálalás

A tortát kissé hagyjuk kihűlni, mielőtt óvatosan eltávolítjuk a tortaformából. Melegen tálaljuk, és friss spenótlevelekkel díszíthetjük.

Tipp a séftől

Ez a torta a krémes sajtok gazdagságát egyesíti a habanero tüzes ízével, amelyet a spenót és brokkoli földes ízei finoman egyensúlyoznak. A házi, vajas tésztaalap tovább emeli az ételt, valódi gasztronómiai élménnyé varázsolva azt.

aviko_bundazott_sajtfalatok_habanero_csilipaprikaval_talalva
aviko_burgonyataskak_gouda_sajttal_toltve_talalva