Receptek az Aviko Food Service-től

  • Spanyol húsgombóc paradicsomos mártásban, röszti falatkákkal

Spanyol húsgombóc paradicsomos mártásban, mini rösztivel - Aviko food Service

Spanyol húsgombóc paradicsomos mártásban, mini rösztivel - Aviko food Service A darált húst elkeverjük sóval, borssal, tojással, a vöröshagyma felével és fokhagymával. Jól eldolgozzuk és zsemlemorzsát adunk hozzá. Fóliával letakarva hűtőben 30 percet pihentetjük. Kisebb húsgombócokat formázunk és serpenyőben minden oldalát megpirítjuk. A maradék hagymát és fokhagymát serpenyőben megpirítjuk. Hozzáöntjük a bort és visszaforraljuk. Hozzákeverjük a darabos paradicsomot, a cukrot és amennyi vizet igényel. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Beletesszük a húsgombócokat és 10 perc alatt összefőzzük. A kisütött rösztik mellé tálaljuk. Tetejét megszórjuk petrezselyemmel.

Elkészítés

A darált húst elkeverjük sóval, borssal, tojással, a vöröshagyma felével és fokhagymával. Jól eldolgozzuk és zsemlemorzsát adunk hozzá. Fóliával letakarva hűtőben 30 percet pihentetjük. Kisebb húsgombócokat formázunk és serpenyőben minden oldalát megpirítjuk. A maradék hagymát és fokhagymát serpenyőben megpirítjuk. Hozzáöntjük a bort és visszaforraljuk. Hozzákeverjük a darabos paradicsomot, a cukrot és amennyi vizet igényel. 10-15 perc alatt
puhára főzzük. Beletesszük a húsgombócokat és 10 perc alatt összefőzzük. A kisütött rösztik mellé tálaljuk. Tetejét megszórjuk petrezselyemmel.