Receptek az Aviko Food Service-től

  • Rozmaringos konfitált kacsacomb Aviko fűszeres Tex-Mex burgonyagerezdekkel és vörösboros káposztával

Rozmaringos konfitált kacsacomb fűszeres burgonyagerezdekkel és vörösboros káposztával - Aviko Food Service

Rozmaringos konfitált kacsacomb fűszeres burgonyagerezdekkel és vörösboros káposztával - Aviko Food Service A kacsacombokat beszórjuk nagy szemű tengeri sóval és egy órát állni hagyjuk. A sütőt 140 °C-ra előmelegítjük, a combokat lemossuk és szárazra töröljük. Tepsibe rendezzük, rátesszük a tisztított fokhagymákat, a rozmaring ágakat és felöntjük a zsírral. Alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük. Akkor jó, ha a hús könnyedén lejön a csontról. Ha megpuhult, kivesszük a zsiradékból és 200 °C-on bőrrel lefelé sütjük 10 percig, majd bőrrel felfelé pirosra sütjük. Közben egy kanál cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát és kicsit pirítjuk. Rátesszük a szeletelt lilakáposztát, sózzuk, köménymagot adunk hozzá. Dinszteljük, majd ha félig megpuhult, száraz vörösbort adunk hozzá. Puhára pároljuk. A fűszeres burgonyagerezdeket kisütjük. Tálaláskor a párolt káposztát formába nyomjuk és a tányéron korong alakúra tálaljuk. Körben elhelyezzük a fűszeres burgonyagerezdeket és tetejére helyezzük a kacsacombot.

Elkészítés

A kacsacombokat beszórjuk nagy szemű tengeri sóval és egy órát állni hagyjuk. A sütőt 140 °C-ra előmelegítjük, a combokat lemossuk és szárazra töröljük. Tepsibe rendezzük, rátesszük a tisztított fokhagymákat, a rozmaring ágakat és felöntjük a zsírral. Alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük. Akkor jó, ha a hús könnyedén lejön a csontról. Ha megpuhult, kivesszük a zsiradékból és 200 °C-on bőrrel lefelé sütjük 10 percig, majd bőrrel felfelé pirosra sütjük. Közben egy
kanál cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát és kicsit pirítjuk. Rátesszük a szeletelt lilakáposztát, sózzuk, köménymagot adunk hozzá. Dinszteljük, majd ha félig megpuhult, száraz vörösbort adunk hozzá. Puhára pároljuk. A fűszeres burgonyagerezdeket kisütjük. Tálaláskor a párolt káposztát formába nyomjuk és a tányéron korong alakúra tálaljuk. Körben elhelyezzük a fűszeres burgonyagerezdeket és tetejére helyezzük a kacsacombot.