Receptek az Aviko Food Service-től

  • Roston sült libamáj szeletek Aviko hagymakarikával és sült almával

Roston sült libamáj szeletek hagymakarikával és sült almával - Aviko Food Service

Roston sült libamáj szeletek hagymakarikával és sült almával - Aviko Food Service A hagymakarikákat előírás szerint kisütjük és lecsepegtetjük. Az almát kimagozzuk, vastag karikákra vágjuk. A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A májat kevés libazsíron pirosra, ropogósra sütjük. Amikor megsült, picit megsózzuk. Az almaszeleteket pirosra sütjük. Tálaláskor a hagymakarikákat tányérra rendezzük. Ráhelyezzük az almaszeleteket, majd a libamájat. Közben a máj után maradt kevés zsiradékot kevés tejszínnel összeforraljuk, majd ezzel picit meglocsoljuk a májat.

Elkészítés

A hagymakarikákat előírás szerint kisütjük és lecsepegtetjük. Az almát kimagozzuk, vastag karikákra vágjuk. A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A májat kevés libazsíron pirosra, ropogósra sütjük. Amikor megsült, picit megsózzuk. Az almaszeleteket pirosra sütjük.
Tálaláskor a hagymakarikákat tányérra rendezzük. Ráhelyezzük az almaszeleteket, majd a libamájat. Közben a máj után maradt kevés zsiradékot kevés tejszínnel összeforraljuk, majd ezzel picit meglocsoljuk a májat.