Növényi trió zöldfűszeres gremolata, mentás mousse és pesto Genovese
Összetevők
10 adag
- Aviko Sajtízű karikák vöröshagymával - 50 db (kb. 1,5 kg)
- Aviko Csirkehúsízű falatkák - 70 db (kb. 0,85 kg)
- Aviko Sajtízű falatok csilipaprikával - 70 db (kb. 1,1, kg)
- 2 citrom
- 1 narancs
- 10 g só
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 50 ml olívaolaj
- 10 g búzaliszt
- 50 g vaj
- ½ csokor menta
- 300 ml szójaital
- 10 g fenyőmag
- ½ csokor bazsalikom
- 50 g reszelt parmezán sajt
Elkészítési mód
- Készítsük el az Aviko növényi alapú rágcsálnivalókat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Készítsünk gremolatat: a citrom és a narancs héját meghámozzuk, sót, apróra vágott fokhagymát és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd mozsárban összetörjük a hozzávalókat; összekeverjük a citromlével, a narancslével és az olívaolajjal.
- Készítsünk mentás mousse-t: pirítsuk meg a lisztet egy serpenyőben, és adjunk hozzá vajat, hogy rouxát kapjunk; adjuk hozzá az apróra vágott mentát és a meleg szója "tejet"; melegítsük, amíg a hozzávalók felforrnak, és turmixoljuk össze őket, hogy sima mousse-t kapjunk.
- Készítsünk pestót: a fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomot és a parmezán sajtot mozsárban pépesítsük. Ízesítsük sóval és adjunk hozzá olívaolajat.
- Helyezzük az Aviko falatkákat fadeszkákra. Tálaljuk különböző szószokkal.