Növényi alapú csirkehúsízű falatkák salátán, grillezett mogyoróhagymával és francia dijoni-chilis öntettel
Összetevők
10 adag
- Aviko csirkehúsízű falatkák - 90 db (kb. 1,08 kg)
- 1 nagy fej saláta
- 500 g mogyoróhagyma
- 1 cayenne bors
- 100 ml olívaolaj
- 10 g só
- 50 g dijoni mustár
- 50 ml méz
- 10 g bors
Elkészítési mód
- Készítsük el a csirkehúsízű falatkákat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Mossuk meg és szárítsuk meg a salátát, válasszuk szét a leveleket.
- Vágjuk a mogyoróhagymát négyfelé, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjunk rá egy kis sót, és grillezzük meg.
- Keverjük össze a mustárt a mézzel, sóval, borssal és vékonyra vágott cayenne borssal. Adjunk az öntethez egy kevés olívaolajat.
- Tegyük a salátaleveleket tányérokra, locsoljuk meg őket az öntettel, tegyük rá a grillezett mogyoróhagymát és a csirkehúsízű falatkákat.