Receptek

  • Salmon burger

Lazacburger hummusszal, zöld spárgával, vízitormával és wasabi majonézzel

Elkészítés

A hummuszhoz öblítsük le a csicseriborsót hideg vízzel. A sima állag eléréséért turmixoljuk össze a csicseriborsót, fokhagymát, őrölt paprikát, köményt, sót és az olívaolajat. A végén adjuk hozzá a nem túl apróra vágott friss koriandert. Ízesítsük sóval és borssal. Tegye a hummuszt külön tálba. A burgerhez vágjuk a lazacot nagy darabokra, és robotgépben turmixoljuk rövid ideig. Adjunk hozzá újhagymát, lime reszelt héját és a levét, chili paprikát, zsemlemorzsát és sót, végül pedig a snidlinget. Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, a lazacos keveréket formázzuk 10 egyforma méretű burgerpogácsává, és közepes lángon mindkét oldalukat süssük kb. 3 percig. Közben pirítsuk a zöld spárgát serpenyőben. Építsük fel a burgereket: 

• kenjük meg a zsemle alsó részét hummusszal

• fedjük be vízitormával

• tegyük a forró lazacburgert a vízitormára

• terítsük rá a spárgacsúcsokat és hagymakarikákat

• adjunk hozzá wasabi majonézt

• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal.

Jó étvágyat!