Lazacburger hummusszal, zöld spárgával, vízitormával és wasabi majonézzel - Aviko Food Service
Lazacburger hummusszal, zöld spárgával, vízitormával és wasabi majonézzel - Aviko Food Service
Elkészítés
A hummuszhoz öblítsük le a csicseriborsót hideg vízzel. A sima állag eléréséért turmixoljuk össze a csicseriborsót, fokhagymát, őrölt paprikát, köményt, sót és az olívaolajat. A végén adjuk hozzá a nem túl apróra vágott friss koriandert. Ízesítsük sóval és borssal. Tegye a hummuszt külön tálba. A burgerhez vágjuk a lazacot nagy darabokra, és robotgépben turmixoljuk rövid ideig. Adjunk hozzá újhagymát, lime reszelt héját és a levét, chili paprikát, zsemlemorzsát és sót, végül pedig a snidlinget. Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, a lazacos keveréket formázzuk 10 egyforma méretű burgerpogácsává, és közepes lángon mindkét oldalukat süssük kb. 3 percig. Közben pirítsuk a zöld spárgát serpenyőben. Építsük fel a burgereket:
• kenjük meg a zsemle alsó részét hummusszal
• fedjük be vízitormával
• tegyük a forró lazacburgert a vízitormára
• terítsük rá a spárgacsúcsokat és hagymakarikákat
• adjunk hozzá wasabi majonézt
• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal.
Jó étvágyat!
Hozzávalók
10 adag
• 2 kg konzerv csicseriborsó
• 2 gerezd hámozott fokhagyma
• 3 teáskanál őrölt paprika
• 3 teáskanál őrölt kömény
• 125 ml olívaolaj
• 75 g of friss koriander
• só és bors
• 2 kg
Aviko házias burgonyahasáb
• 1,2 kg friss lazacfilé
• 5 újhagyma, szeletelt
• 2 chili paprika finomra vágva
• 2 lime, reszelt héja és leve
• 5 evőkanál snidling, aprítva
• 70 g zsemlemorzsa
• 10 hamburger zsemle
• 40 zöldspárga hegye
• 400 g vízitorma
• 2 lilahagyma, karikára vágva
• só és bors
• olívaolaj
• wasabi majonéz
Elkészítés
A hummuszhoz öblítsük le a csicseriborsót hideg vízzel. A sima
állag eléréséért turmixoljuk össze a csicseriborsót, fokhagymát,
őrölt paprikát, köményt, sót és az olívaolajat. A végén adjuk hozzá
a nem túl apróra vágott friss koriandert. Ízesítsük sóval és
borssal. Tegye a hummuszt külön tálba. A burgerhez vágjuk a lazacot
nagy darabokra, és robotgépben turmixoljuk rövid ideig. Adjunk
hozzá újhagymát, lime reszelt héját és a levét, chili paprikát,
zsemlemorzsát és sót, végül pedig a snidlinget. Készítsük el az
Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint.
Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, a lazacos keveréket
formázzuk 10 egyforma méretű burgerpogácsává, és közepes lángon
mindkét oldalukat süssük kb. 3 percig. Közben pirítsuk a zöld
spárgát serpenyőben. Építsük fel a burgereket:
• kenjük meg a zsemle alsó részét hummusszal
• fedjük be vízitormával
• tegyük a forró lazacburgert a vízitormára
• terítsük rá a spárgacsúcsokat és hagymakarikákat
• adjunk hozzá wasabi majonézt
• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias
burgonyahasábokkal.
Jó étvágyat!