Krémes gratin paradicsommal, mozzarella sajttal és tonhallal - Aviko Food Service
Krémes gratin paradicsommal, mozzarella sajttal és tonhallal - Aviko Food Service
Elkészítés
Az Aviko gratint egy kicsit fel kell engedni és vízszintesen felére vágni, majd az így kapott felek közé vékony tonhal szeleteket teszünk. Az így előkészített gratint sütőbe tesszük. Közben elkészítjük a fehérbor alapú, tejföllel és kapribogyóval ízesített szószt. Az egészet lassú lángon főzzük (szükség esetén rántással sűrítjük). Sóval és borssal ízesítjük. Zöldséggel vagy salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- Burgonyagratin
olaszosan 8 db
- tonhal (friss, vékony szeletek) 8 db
- fehér bor 50 ml
- tejföl 150 ml
- kapribogyó 75 g
- rántás 1 kanál
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítés
Az Aviko gratint egy kicsit fel kell engedni és vízszintesen
felére vágni, majd az így kapott felek közé vékony tonhal
szeleteket teszünk. Az így előkészített gratint sütőbe tesszük.
Közben elkészítjük a fehérbor alapú, tejföllel és kapribogyóval
ízesített szószt. Az egészet lassú lángon főzzük (szükség
esetén rántással sűrítjük). Sóval és borssal ízesítjük. Zöldséggel
vagy salátával tálaljuk.