Jalapeno paprikás krémsajtgolyók pitában - Aviko Food Service
Jalapeno paprikás krémsajtgolyók pitában - Aviko Food Service
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A csicseriborsót mossuk át hideg vízben, majd hagyjuk megszáradni. A tahinit, összenyomott fokhagymát, paprikát, őrölt köményt, sót, citromlevet, és az olívaolajat keverjük simára egy edényben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szórjuk bele a csicseriborsót, és lazán keverjük át. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot az aprított mentával, majd ízesítsük borssal. Készítsük el a Jalapeno paprikás krémsajtgolyókat a csomagoláson leírtak szerint. A pitákat melegítsük meg sütőben, utána vágjuk őket félbe, majd a belsejüket kenjük meg a masszával, és töltsük meg apróra vágott salátával, paradicsommal, hagymával és a Jalapeno paprikás krémsajtgolyókkal.
Hozzávalók
• 1 kg Aviko
Jalapeno paprikás krémsajtgolyó (4 db/ fő)
• 10 pita
• 2 fej saláta
• 2 hámozott paradicsom
• 2 fej lilahagyma
• 250 ml görög joghurt
• 4 evőkanál aprított menta
• 1 evőkanál citromlé
• Durvára őrölt bors
• 800 g csicseriborsó (konzerv)
• 2 teáskanál szezámmag paszta (tahini)
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 teáskanál őrölt pirospaprika
• 2 teáskanál őrölt fűszerkömény
• 100 ml olívaolaj
• só és bors - ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A csicseriborsót mossuk át
hideg vízben, majd hagyjuk megszáradni. A tahinit, összenyomott
fokhagymát, paprikát, őrölt köményt, sót, citromlevet, és az
olívaolajat keverjük simára egy edényben. Ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk. Szórjuk bele a csicseriborsót, és lazán keverjük át. Egy
másik tálban keverjük össze a joghurtot az aprított mentával, majd
ízesítsük borssal. Készítsük el a
Jalapeno paprikás krémsajtgolyókat a csomagoláson leírtak
szerint. A pitákat melegítsük meg sütőben, utána vágjuk őket félbe,
majd a belsejüket kenjük meg a masszával, és töltsük meg apróra
vágott salátával, paradicsommal, hagymával és a Jalapeno paprikás
krémsajtgolyókkal.