Receptek

  • Héjas egész burgonya salátával, sült marhával és zöldfűszeres vajjal

Héjas egész burgonya salátával, sült marhával és zöldfűszeres vajjal

Elkészítés

Keverjük össze a vajat a finomra vágott zöldfűszerekkel, majd formázzuk rúddá és alufóliával beborítva tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Fűszerezzük a marhaszeleteket sóval és borssal, és süssük meg egy kevés olívaolajon. Hagyjuk őket pihenni 5-7 percig, majd vágjuk fel vékony csíkokra vagy kockákra. Készítsük el a salátát - locsoljuk meg citromlével, a repceolaj felével és fűszerezzük ízlés szerint. A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Vágjunk egy vékony éket minden burgonyába és a kikapart burgonyát keverjük össze a repceolaj maradékával, a reszelt ementáli sajttal, sóval és borssal. A keveréket kanalazzuk vissza a burgonyákba. A salátába forgassuk bele a marhacsíkokat és a burgonyákra halmozva tegyük be forró sütőbe 3-4 percre. A megszilárdult fűszervajat vágjuk vékony szeletekre. Vegyük ki a burgonyákat a sütőből, mindegyikre helyezzünk egy szelet fűszervajat. A tányérokra helyezzünk egy - egy burgonyát, a maradék salátát pedig külön tálkában adjuk mellé. 

Elkészítési tipp

A marhaszeletet helyettesíthetjük szeletelt bacon szalonnával is.